Karnabahar Diyeti

Karnabahar diyeti, Karnabahar oldukça faydalı olan sebzeler arasında olup; yapılan araştırmalara göre sağlık açısından da oldukça faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Karnabahar sağlık için kullanılırken aynı zamanda zayıflamak için de tercih edilmektedir. Karnabahar yağ yakma özelliği ile bilinirken içerdiği A, C, B1, B2, E vitaminleri sayesinde vücudun ihtiyacını karşılayarak; kalsiyum, potasyum, fosfor, magnezyum açısından zengin bitki olması sebebiyle tüketilmesi faydalıdır.
Ayrıca karnabahar bitkisinin idrar söktürücü özelliği bulunması sebebiyle mide rahatsızlıklarında önleyici etkisi bulunmaktadır. Mide üzerinde koruyucu bir yapıya sahip olan karnabahar bitkisi vücuttaki toksinlerin atılmasını sağladığı için karaciğer içinde oldukça faydalıdır. Şeker hastası olan kişilerin rahatlık ile tüketmesi gerekirken bitki, cinsel isteği artırmaya yönelik olan vitaminleri sayesinde son zamanlarda bolca tüketilen bitkiler arasındadır. Kalp rahatsızlıklarına da oldukça faydalı olan bitkinin yağ yakma özelliği bulunmaktadır. Karnabahar bitkisi obezite riskini azalttığı için kullanılması önemlidir. Sağlıklı ve dengeli beslenmek isteyen kişiler için önemli bir besin kaynağı olan karnabahar bitkisi sık sık tercih edilen sebzeler arasında olur diye açısından da oldukça faydalıdır. İçerdiği vitamin sayesinde diyet listelerinin ilk sırasında yer alan karnabahar bitkisi kabızlığı giderici etkiye sahiptir. Şimdi bu bitki ile yapılacak diyet tarifi paylaşalım.

Karnabahar diyet yemeği


1 adet orta boy karnabahar kullanarak yapacağımız diyet için karnabaharın üzerinde bulunan yaprakları soğuduktan sonra bol su ile yıkayarak iri parçalar halinde el ile bölünerek soğuk su içerisinde 20 dakika bekletelim.
Daha sonra soğuk suyun içerisinde bulunan karnabaharı tencere içerisine koyarak, içerisindeki karnabaharları geçecek su ilave edilerek kaynatılması için beklenilir. Ağır ateşte yavaş yavaş kaynatılan karnabaharlar haşlanınca tencereden çıkarılıp, karnabahar servis tabağına konular üzerine yapılacak sarımsaklı yoğurt ile tüketilebilir. Yoğurt içine isteğe bağlı olarak tuz, zeytinyağı, limon katılarak daha lezzetli hale getirirken; sağlık açısından daha faydalı olur. Yapılan bu karnabahar haşlaması öğlen ve akşam yemeklerinde bir porsiyon tüketilmesi halinde kişide bulunan yemek yeme isteğinde azalmalar gözlenir ve kısa sürede zayıflama etkisi yaratır.

Diyet için karnabahar çorbası


Zayıflamak için etkili rol oynayan karnabaharın çorbası yapımı çok kolaydır. Çorba için bir karnabahar, 1 adet kuru soğan, 1 patates, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı süt kullanarak yapılır. Çorbayı hazırlamak için öncelikle karnabahar, soğan ve patatesleri iri parçalara bölerek ki tencerenin içerisine koyarız. Üzerine iki litre su ilave ederek, sebzelerin haşlanmasını sağlarız. Sebzeleri orta orta ateşte yavaş yavaş haşlanmasını sağlarız. 20 dakika kadar haşlandıktan sonra ateşi kapatırız. Başka bir taraftan küçük bir tavaya sosu hazırlamak için sıvı yağ ve unu ilave ederek; kavurma işlemine başlarız. İçerisinde sütü de ilave ederek; haşlanan sebzelerin içerisine ekleyip, karıştırmaya devam ederiz. Bu işlem esnasında ocağın altı yanarken sebzeleri karıştırıcı yardımıyla parçaladıktan sonra, sebzeleri 5 dakika kaynatırız Günde iki öğün içerek vücudumuzda bulunan fazla yağların arındırılmasını sağlarız.

Karnabahar salatası ile diyet


Karnabahar salatası ile günlük yapacağımız diyeti destekleyebiliriz. Salata için gerekli olan malzemelerimiz küçük bir karnabahar, 1 çay bardağı mısır, bir kaşık az yağlı mayonez, bir kâse yoğurt, bir tutam tuzdur.

Karnabahar salatasını hazırlamak için öncelikle karnabaharları parçalar halinde kopartırız ve daha sonra bol su ile yıkandıktan sonra haşlanması için tencereye koyup üzerine bir miktar su ilave ederek; haşlamaya bırakırız. Kısık ateşte haşlanan karnabaharları servis tabağına alınarak; soğuması için bekleriz. Diğer tarafta konserve mısırı su ile yıkayıp, daha sonra bir kâse yoğurdun içerisine ilave ederiz. Bir çay kaşığı tuzu da ilave ettikten sonra iyice karıştırırız. Karnabahar salatasını servis tabağına aldıktan sonra üzerine bir tutam pul biber ilave ederek, günlük öğlen yemeği yanında ve akşam yemeğinin yanında tüketebiliriz. Böylelikle yağ yakmak için etkili bir yöntem kullanmış oluruz.
21.01.2024 13:38:27
Karnabahar Diyeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karnabahar Diyeti Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karnabahar Diyeti"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024