Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması: Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir. Aynı zamanda kalori değeri düşük bir sebze türüdür. Karnabahar etli ve tanecikli lahanaya benzeyen bir sebzedir. Sık bir şekilde de tüketilse herhangi bir zararı yoktur Besin deposu olan karnabahar sık bir şekilde de tüketilebilir. Kış ayında tüketilen bir sebzedir.
Karnabahar yapısında A, B, C ve E vitamini bulundurur. Zaten bu vitaminler vücut için gerekli olan en önemli vitaminlerdir ve bu vitaminler tek bir sebzeden sağlanmaktadır.

Aynı zamanda kalsiyum, potasyum, demir, fosfor ve magnezyum açısında çok zengin değerlere sahiptir. Karnabahar aynı zamanda kabızlık sorunu yaşayan kişilerin tercih edebileceği bir sebze türüdür. Kabızlığın yanı sıra zekâ gelişimine de büyük katkı sağlar. Diyet yapan bayanların veya sağlığına dikkat eden kişilerin rahatlıkla tüketebileceği bir sebze türüdür. Karnabaharın kızartması yaz ayında çok tüketilmemelidir. Yağ oranı fazla olduğu için vücuda zarar verebilir. Karnabahar kızartması kalori bakımında yüksek değerlere sahiptir. Çünkü yumurta ile yağda kızartılıyor. Bu da kalori değerini yükseltir. Diyet yapan veya sağlığına dikkat eden kişilerin çok tüketmeleri önerilmez. Karnabahar kızartması yapılırken çok kızartıp besin değeri azaltılmamalıdır. Besin değeri yüksek olan sebzeler sağlık açısında daha sağlıklıdır.

Karnabahar kızartması için gerekli malzemeler

  • Orta boy karnabahar
  • 2 tane yumurta
  • 1/5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

Karnabahar kızartması nasıl yapılır?


İlk olarak karnabaharlar tek tek ayrılarak derin bir tencerenin içerisine konulur.
Tencerenin içinde bulunan karnabaharları geçecek şekilde su konulur ve tuz eklenerek haşlanır. Karnabahar haşlanmadan kızartması yapılmaz. Haşlanmadan yapıldığı zaman içi kızartmaz ve lezzet vermez. Karnabahar haşlanırken diğer bir yandan derin bir kabın içerisine yumurta un ve süt konularak iyicene karıştırılır. Kaynayan karnabaharların suyu süzülür ve soğuması için biraz bekletilir. Soğuduktan sonra tavanın içerisine yağ konulur ve kızdırılır. Yağ yandıktan sonra hazırlanan karışımın içerisine haşlanan karnabaharlar konularak kızartılır. Çok yanacak şekilde kızartılmamalıdır. Çok yandığı için besin değerini daha çok kaybeder. Bu şekilde bütün karnabaharlar orta ateşte yapılır. Daha sonra hazır hale geldikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt yaparak veya yanına yoğurt konularak isteğe göre servis edilir. Yoğurtlu karnabahar kızartması daha lezzetli olduğu için yoğurtlusu daha çok önerilir.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 21:16:29
Karnabahar Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karnabahar Kızartması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Karnabahar Kızartması"
Sulu karnabahar yemeği çok seviyorum. Özellikle kış aylarında ailecek bol bol karnabahar tüketmeye gayret gösteriyoruz. Karnıbahar kızartması istiyorum. Fakat nasılsın yapınıza hakkında çok fazla bir fikrim yok. Acaba karnabahar kızartması yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Umay . 29.10.2018 07:54:45

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024