Karnabahar Köftesi

Karnabahar Köftesi, Hafif ve kalori değeri oldukça düşük olan karnabahar köftesi, özellikle çocukların karnabaharı severek tüketmesine vesile olacak bir lezzettir. Yapılışı oldukça kolay olan karnabahar köftesi ülkemizde özellikle Akdeniz mutfağında oldukça fazla tüketilen hafif bir besin türüdür. Karnabahar pek fazla sevilerek tüketilen bir besin olmamasına rağmen kaşarın enfes lezzetiyle birleşen karışımımız kızartılarak sofraları süsleyen bir lezzet olarak karşımıza çıkan karnabahar köftesi evlerde annelerimizin kolaylıkla yapacağı pratik bir lezzettir.

Karnabahar Köftesi Malzemeleri

  • 2 adet yumurta,
  • Orta boy karnabaharın yarısı,
  • 4 adet taze soğan,
  • 1 su bardağı galeta un veya kurutulmuş somun ekmek içinin robotta çekilmiş hali,
  • Yarım demet kadar maydanoz,
  • İnce ince doğranmış kaşar,
  • Bir tutam pul biber,
  • Bir tutam karabiber,
  • Bir tutam kekik,
  • Bir çay kaşığı tuz,
  • Renklendirmek amacıyla yarım çay kaşığı toz kırmızı biber,
  • İnce kıyılmış kaşar dilimi,
  • Kızartma için sıvı yağı,

Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır?


Sebze doğrama tahtası üzerine alınan yarım demet maydanoz taze soğan ince ince kıyılarak orta boy bir kâseye alınır. Üzerine yumurtamız kırılarak kurutulmuş somun ekmek içimiz robotta çekilerek ufalanarak karışımın içerisine aktarılır. Yumurtanın yumuşatıcı etkisi ile un düzeyindeki somun ekmek içimiz ve maydanoz ile soğan karıştırılır.
Harcımızın üzerine tezgâh üzerinde ufacık hale getirdiğimiz karnabahar bu karışımın üzerine katarak üstüne baharatlardan olan pul biber, karabiber, tuz, kekik ve renklendirmek amacıyla kırmızı toz biberimizi aktardıktan sonra 5-10 dakika kadar karıştırıyoruz. Kıvama tam anlamıyla gelerek baharatların özünü içine çeken karışımımız, elimize alınarak yuvarlak şekildeki top haline getirilir. Bu top haline getirilen köftemiz elimize düzeltilerek arasına kaşar koyulur. Buz dolabının içine yarım saat kadar dinlendirilen karnabahar köftesi kızgın yağda kızartılmaya alınır. 3 dakika kadar kızgın yağ da pişen köfteler akabinde ders düz edilerek her tarafının kızarması sağlanır. Kaşar içinde eriyeceğinden üstü çıtır, içi ise yumuşak bir hal alınca karnabahar köftesi servis tabaklarına dizilir. Üzerine bir tutam maydanoz rendelenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 13:55:56
Karnabahar Köftesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karnabahar Köftesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Karnabahar Köftesi"
Merhaba karnabahar köftesi diye bir yemeğin olduğunu daha ilk defa duyuyorum şu an bende de karnabahar var Ve bunu nasıl köfte olarak hazırlayabilirim lezzeti nasıl olur
Ecemiş . 05.11.2018 21:21:57

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024