Karnabahar Mücveri

Karnabahar mücveri, oldukça faydalı bir sebze olan karnabaharı ne yazık ki sıkça tüketmiyoruz. Toplumda çoğu kişi sebzenin kokusunu pek sevmez. Ancak her sebzenin kendine göre çeşitli faydaları vardır. Bu gerçeği değiştiremeyiz. Bu nedenle karnabaharı çeşitli şekillerde pişirerek, çocuklarımıza bile sevdirmeliyiz. Normalde mücver kabakla yapıldığında, evde kapış kapış yenir.
Bunu karnabahar ile denemenizi mutlaka tavsiye ederiz. Bu sayede karnabahar içeriğindeki vitamin ve minerallerden de yararlanmış olacaksınız. Vücudunuzun toksinlerden arınmasını sağlayan, doğal bir temizleyici olan karnabahar, kansere karşı da iyi bir savaşçıdır. İster ağır yemeklerin yanında haşlama şeklinde karnabahar servisi yapın ister yemeğini, mücverini hazırlayın. Ama mevsiminde karnabahar tüketmeye özen gösterin. Bir kış sebzesi olduğundan, hastalıklardan korunmanız için size ilaç gibi gelecektir. Karnabahar mücveri hazırlaması kolay bir yemektir. Yanında yoğurtla birlikte tek başına bile tüketilebilir. Dilerseniz tarifi hep birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Karnabahar mücveri için gerekli malzemeler

  • 1 adet orta boyda karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 4-5 adet yeşil soğan
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Karnabahar mücveri nasıl yapılır?


İlk olarak karnabaharı iyice yıkayın.
Bunu daha küçük parçalara ayırarak, tencerede hafif tuzlu suyun içinde haşlayın. Yumuşayan karnabaharın suyunu süzgeçten süzün. Karnabahar oldukça kısa sürede haşlanır. Bu nedenle suyun kaynamasından sonra 10 dakika haşlanması yeterli gelecektir.

Şimdi geniş bir cam kâsenin içine ayıklanmış taze soğanları ve kuru soğanları incecik doğrayın. Buna ince kıydığınız dereotu ve maydanozu ilave edin. Malzemeleri ne kadar ince kıyarsanız, karnabahar mücveri o kadar lezzetli olur. Malzemeler ağza fazla gelmeyecek şekilde, ancak robotta kıyılmış gibi de olmayacak. Daha sonra karnabaharları kâsenin içine alabilirsiniz. Malzemelerle birlikte karnabaharları ezerek karıştırın. Zaten yumuşamış olduklarından iyice ezilecektir. Bu arada yumurtaları içine kırabilirsiniz. Unu ilave ederek, tuzunu, karabiberi ve kırmızı pul biberi atın. Tüm malzemeleri karıştırıp, mücver karışımını hazırlayın.

Bu arada tavanın içine sıvı yağı koyarak ocakta kızdırmaya başlayın. Bir kaşık yardımıyla aynı kabak mücverinde yaptığınız gibi karışımdan köfte kadar büyüklükte harç alarak kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Daha sonra kızaran karnabahar mücverini servis tabağına alın. İsterseniz önce kâğıt havluda mücverlerin fazla yağını alabilirsiniz. Yanında yoğurt ve salatayla birlikte güzel bir menü olacaktır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 19:39:02
Karnabahar Mücveri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karnabahar Mücveri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Karnabahar Mücveri"
İyi günler benim size soracağım soru patetesli mücveri kabak mücveri patates kabak karışık mücveri duymuştum ama karnıbahar mücveri ilk de duyuyorum. Ama çok merak ediyorum. Mutlaka karnıbahar mücveri deneyeceğim. İnşallah güzel olur. Tarifiniz için çok teşekkür ederim hayırlı günler diler saygılar sunarım
Bulgar . 31.08.2018

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024