İlk olarak karnabaharları ayıklayarak işe başlayın ve küçük parçalara ayırın temiz bir şekilde yıkadıktan sonra uygun bir tencere içerisine beş su bardağı su, yarım limon ve tuz ekleyerek kaynattığınız suyun içerisine karnabaharları ilave edin pişirmeye bırakın. Karnabahar çabuk pişen bir sebze olduğu için fazla pişirmeyin yoksa hamur olabilir. Pişen karnabaharları süzün ve soğumaya bırakın. Sizde o sıra da sos malzemeleri olan yumurta, süt ve maden suyunu çırpma teli ile iyice çırpın ardından un, karbonat ve tuzu ekleyin ve yine çırptıktan sonra pişen ve soğuyan karnabaharları teker teker ilk olarak bu sosa bulayın sonra mısır ununa buladıktan sonra kızgın yağ içeresine atın rengi iyice dönene kadar kızartın.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın isteğinize göre pul biber, fesleğen veya nane ile tatlandırın oldukça lezzetli olacaktır. Karnabahar paneyi yoğurtlu sos ile servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.