Karnabahar
Karnabahar, karnabahar çok sevilen sebzelerden biridir. Turpgiller familyasına ait bir bitki türüdür. Ağaç dalları gibi küçük çiçekçiklerden oluşur. Beyaz renklidir tadı ve görüntüsü lahanayı andırır. Doğu Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitkidir. Kış sebzelerindendir fakat artık derin dondurucular kullanılarak yaza da saklanır. Fosfor ve vitamin bakımından oldukça zengin olan bir besindir.
Oldukça faydalı bir sebzedir ve birçok şekilde kullanılır. Karnabaharın ilk olarak faydalarına bakalım ardından kullanıldığı yemekler hakkında bilgi verelim.
Karnabaharın faydaları nelerdir?- Karnabahar kalori bakımından düşük kalorili bir yiyecektir, yaklaşık yirmi beş kaloridir ve bu nedenle rahatlıkla tüketilebilir.
- Vücudun ihtiyacı olan A, B1, B2, C ve E vitaminlerini bulundurur.
- İçerisinde bol miktarda magnezyum, kalsiyum, fosfor ve potasyum bulunur.
- Sağlıklı ve dengeli beslenmenizi sağlayacak bir meyvedir.
- İdrar söktürücü özelliğe sahiptir.
- Mide rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olur ve mide hastalıklarının oluşmasını engeller.
- Vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur.
- Karaciğerlerin temizlenmesine yardımcı olur ve karaciğer için oldukça faydalıdır.
- Cinsel gücü ve isteği arttırmaya yardımcı olur.
- Folik asit kaynağıdır.
- Obezite riskini azaltmaya yardımcı olur.
- Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.
- Beyin gelişimi için oldukça faydalıdır.
- Kemik erimesini engeller.
- Kansere karşı savaş açar.
Karnabahar besin değerleri - 100 gram karnabaharda 24 kalori
- Toplamda 0,3 gram yağ
- Trans yağ ve kolesterol bulundurmaz
- 30 mg sodyum
- 299 mg potasyum
- 5 gram karbonhidrat
- 1.9 gram şeker
- 1.9 gram protein
21.01.2024 02:40:20
Karnabahar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Karnabahar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|