Karnıbahar Köftesi

Karnabahar Köftesi, Karnabaharın faydaları saymakla bitmez sağlık açısından çok yararlı bir sebzedir. Böyle olmasına rağmen çoğu insanlar tarafından lezzetli bulunmadığı için tercih edilmez. Ben de karnabahar sevmeyenler grubunda olmama rağmen yapmış olduğum karnabahar köftesi ile karnabahara olan ön yargım kırıldı ve zevkle yemeye başladım.
Size şunu tüm samimiyetimle ifade etmeliyim ki bu köfte içinde bulunan karnabahar beli olmuyor ve böylelikle içindeki karnabahar anlaşılmıyor. Sizler de benim gibi farklı lezzet arayışı içinde iseniz bu tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ederim ki pişman olmayacaksınız. Karnabahar köftesinin yapımı da bir o kadar pratik ve bu tarifi uygulamak için kullanılan malzemelerin hemen hemen hepsi hepimizin evlerinde rahatlıkla bulunan şeyler. Şimdi lezzetli mi lezzetli olan karnabahar köftesi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir bunlara göz atalım.

Karnabahar Köftesi Malzemeleri

  • Orta boy karnabaharın yarısı
  • İki adet yumurta
  • Dört dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir su bardağı galeta unu
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Biraz kekik
  • Bir çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Köftenin ortası için kaşar peyniri rendesi
  • Kızartmak için sıvı yağ

Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır?


İlk olarak karnabaharların yapraklarını ayıklayın ve küçük parçalara ayırın. Ardından soğuk suyla karnabaharları yıkayın.
Bir litre suyun içinde kaynatmaya bırakın. Suya bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Yaklaşık olarak 10-15 dakika boyunca haşlanan karnabaharların suyunu süzün daha sıcak iken karnabaharları çatalla ezin. Ezme işlemini tamamladıktan sonra taze soğan ve maydanozu ince doğrayın ve ezilmiş karnabaharların üzerine boşaltın. Ardından yumurta, galeta unu, pul biberi, karabiberi, kekik, kırmızı toz biber ve damak tadınıza göre tuzu ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Eğer çok cıvık olursa ihtiyaca göre galeta unundan biraz daha ilave edebilirsiniz. Köfte harcınız hazır hale geldikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın ve ortasına kaşar peyniri rendesi koyup kapatın ve şekil verin. Bütün malzeme bitene kadar bu işlemi tamamlayın. Hazır hale gelen karnabahar köftelerini kızartmak için kızartma tenceresine sıvı yağ koyun ve kızmasını bekleyin. Ardından kızgın yağın içine karnabahar köftelerini dizin ve kontrollü bir şekilde köftelerin iki yüzünün de kızarmasını sağlayın. Kızarmış olan karnabahar köftelerini sıcak servis yapın. Bu köftenin yanında süzme yoğurt, ketçap, mayonez çok güzel gidiyor. Ben bu malzemelerle 13 adet büyük köfte çıkardım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 05:09:10
Karnıbahar Köftesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karnıbahar Köftesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karnıbahar Köftesi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024