İlk olarak karnabaharların yapraklarını ayıklayın ve küçük parçalara ayırın. Ardından soğuk suyla karnabaharları yıkayın.
Bir litre suyun içinde kaynatmaya bırakın. Suya bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Yaklaşık olarak 10-15 dakika boyunca haşlanan karnabaharların suyunu süzün daha sıcak iken karnabaharları çatalla ezin. Ezme işlemini tamamladıktan sonra taze soğan ve maydanozu ince doğrayın ve ezilmiş karnabaharların üzerine boşaltın. Ardından yumurta, galeta unu, pul biberi, karabiberi, kekik, kırmızı toz biber ve damak tadınıza göre tuzu ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Eğer çok cıvık olursa ihtiyaca göre galeta unundan biraz daha ilave edebilirsiniz. Köfte harcınız hazır hale geldikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın ve ortasına kaşar peyniri rendesi koyup kapatın ve şekil verin. Bütün malzeme bitene kadar bu işlemi tamamlayın. Hazır hale gelen karnabahar köftelerini kızartmak için kızartma tenceresine sıvı yağ koyun ve kızmasını bekleyin. Ardından kızgın yağın içine karnabahar köftelerini dizin ve kontrollü bir şekilde köftelerin iki yüzünün de kızarmasını sağlayın. Kızarmış olan karnabahar köftelerini sıcak servis yapın. Bu köftenin yanında süzme yoğurt, ketçap, mayonez çok güzel gidiyor. Ben bu malzemelerle 13 adet büyük köfte çıkardım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.