Kaşarlı Karnabahar, büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen ve sağlık için oldukça yararlı olan sebzelerden bir tanesidir. Karnabahar özellikle kış mevsiminde daha fazla tüketilen bir besin maddesidir. Kaşarlı karnabahar yapımı oldukça basit bir yemek çeşididir. Özellikle besin değeri oldukça yüksek olduğu için, aynı zamanda hem besleyici hem de doyurucudur.
Karnabahar içerdiği vitaminler, mineraller ve lif açısından zengin olan bir besin olduğu için çocukların tüketmesi çok önemlidir. Karnabaharı isterseniz yemek olarak, fırında kaşarlı ya da yumurtaya bulayarak kızartıp üzerine sarımsaklı yoğurt ile tüketebilirsiniz. Kendi damak zevkinize göre karnabaharı farklı şekilde pişirebilirsiniz. Kaşar peynirinin o eşsiz lezzetiyle karnabahar fırında pişirildiği zaman gerçekten enfes bir lezzette oluyor.
Kaşarlı Karnabahar İçin Gerekli Malzemeleri
Yarım kilo karnabahar
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağ
Yeterli miktarda tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Kaşarlı Karnabaharın Nasıl Yapılır?
İlk önce karnabaharı güzelce dal dal ayıklayalım, ardından tuzlu suyun içerisinde haşlayalım. Haşlanan karnabaharı süzgeçten süzelim. Az miktar sıvı yağ ile tepsinin dibini yağladığımız fırın tepsisine haşlanan karnabaharları dizelim.
Karnabaharın sosunu hazırlamak için küçük bir kâsenin içerisinde yumurtayı ve sıvı yağını çırpma teli ile çırpalım, ardından mısır unu ve unu ilave edip içerisinde topak kalmayacak akışkan bir sıvı oluşuncaya dek iyice çırpalım. Ardından sosa kırmızı pul biberi, karabiberi, tuzunu ve kabartma tozunu ilave edip yeniden çırpalım. Hazırladığımız bu sosu fırın tepsisindeki karnabaharların üzerine gezdirerek dökelim. En son tereyağını bıçak yardımı ile küçük parçalar halinde karnabaharların üzerine koyalım. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında karnabaharlar iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Kaşar peynirini rendeleyin ve karnabahar kızardıktan sonra karnabaharın her yerini kapatacak şekilde serpelim. Ardından tepsiyi 5 dakika kadar kaşar peyniri eriyinceye kadar sıcak fırına yeniden sürelim. Kaşar peyniri eridikten sonra tepsiyi fırından alalım ve dilimleyerek servis tabağına alalım. Kaşarlı karnabahar servis için hazır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 06:24:32
Kaşarlı Karnabahar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba iyi günler iyi çalışmalar dilerim ben size bir şey sormak istiyorum. Ben karnıbahar turşusunu çok seven biri olarak karnıbaharın faydalarını öğrenmek istiyorum. Bana karnıbaharın faydalarının neler olduğunu dayar mısınız? Müdrik . 04.09.2018
Kutlay : Müdrik bey Kalp sağlığını ciddi oranda korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalsiyum deposudur kemik sağlığını korur. Göz sağlığına faydalıdır. Çinko yaraların çabuk iyileşmesini sağlar. Akciğer, göğüs, mesane gibi bir çok kanser türüne yakalanma riskini azaltır. Kilo vermeye yardımcı olur. 24.10.2018 12:39:47
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024