Kaşarlı Karnabahar

Kaşarlı Karnabahar, büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen ve sağlık için oldukça yararlı olan sebzelerden bir tanesidir. Karnabahar özellikle kış mevsiminde daha fazla tüketilen bir besin maddesidir. Kaşarlı karnabahar yapımı oldukça basit bir yemek çeşididir. Özellikle besin değeri oldukça yüksek olduğu için, aynı zamanda hem besleyici hem de doyurucudur.
Karnabahar içerdiği vitaminler, mineraller ve lif açısından zengin olan bir besin olduğu için çocukların tüketmesi çok önemlidir. Karnabaharı isterseniz yemek olarak, fırında kaşarlı ya da yumurtaya bulayarak kızartıp üzerine sarımsaklı yoğurt ile tüketebilirsiniz. Kendi damak zevkinize göre karnabaharı farklı şekilde pişirebilirsiniz. Kaşar peynirinin o eşsiz lezzetiyle karnabahar fırında pişirildiği zaman gerçekten enfes bir lezzette oluyor.

Kaşarlı Karnabahar İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yarım kilo karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağ
  • Yeterli miktarda tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kaşarlı Karnabaharın Nasıl Yapılır?


İlk önce karnabaharı güzelce dal dal ayıklayalım, ardından tuzlu suyun içerisinde haşlayalım. Haşlanan karnabaharı süzgeçten süzelim. Az miktar sıvı yağ ile tepsinin dibini yağladığımız fırın tepsisine haşlanan karnabaharları dizelim.
Karnabaharın sosunu hazırlamak için küçük bir kâsenin içerisinde yumurtayı ve sıvı yağını çırpma teli ile çırpalım, ardından mısır unu ve unu ilave edip içerisinde topak kalmayacak akışkan bir sıvı oluşuncaya dek iyice çırpalım. Ardından sosa kırmızı pul biberi, karabiberi, tuzunu ve kabartma tozunu ilave edip yeniden çırpalım. Hazırladığımız bu sosu fırın tepsisindeki karnabaharların üzerine gezdirerek dökelim. En son tereyağını bıçak yardımı ile küçük parçalar halinde karnabaharların üzerine koyalım. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında karnabaharlar iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Kaşar peynirini rendeleyin ve karnabahar kızardıktan sonra karnabaharın her yerini kapatacak şekilde serpelim. Ardından tepsiyi 5 dakika kadar kaşar peyniri eriyinceye kadar sıcak fırına yeniden sürelim. Kaşar peyniri eridikten sonra tepsiyi fırından alalım ve dilimleyerek servis tabağına alalım. Kaşarlı karnabahar servis için hazır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 06:24:32
Kaşarlı Karnabahar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaşarlı Karnabahar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Karnabahar"
Merhaba iyi günler iyi çalışmalar dilerim ben size bir şey sormak istiyorum. Ben karnıbahar turşusunu çok seven biri olarak karnıbaharın faydalarını öğrenmek istiyorum. Bana karnıbaharın faydalarının neler olduğunu dayar mısınız?
Müdrik . 04.09.2018

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024