Kıymalı Karnabahar Yemeği

Kıymalı Karnabahar Yemeği, Karnabahar, turpgiller ailesinden olan, çiçekleri tanecikli bir görünüşte olan ve etli bir yapıya sahip olan bitkidir. Karnabaharın yaprakları lahana yaprağına benzemektedir. Karnabaharın vatanı Doğu Akdeniz bölgesidir. Yaprakları koyu yeşildir ve çiçekleri beyaz ve sarımsı bir renktedir. Karnabahar fosfor ve vitamin bakımından çok zengin bir bitkidir.
Karnabahardan birçok çorba ve yemek yapılabilir. Bunlardan biri de kıymalı karnabahar yemeğidir. Kıymalı karnabahar yemeği, evinizde malzemeleriniz olduğu sürece kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir yemek çeşididir. İster kendi canınız istediği zaman ister evinize bir misafir geldiği zaman kolay bir şekilde yapıp servis edebileceğiniz bir yemek türüdür. Kıymalı karnabahar yemeğidoyurucu özelliğe sahip olduğu gibi lezzet bakımından da çok lezzetlidir. Malzemelerini kolay bir şekilde bütün marketlerden bulabilirsiniz. Gelelim kıymalı karnabahar yemeği yapımına.

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeleri

  • 1 adet karnabahar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gram dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım limon suyu

Kıymalı Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?


Öncelikle güzel bir şekilde karnabaharı ters çeviriniz ve ortasını oyarak çıkarınız. Daha sonra karnı baharı güzel bir şekilde temizleyiniz ve yıkayınız.
Yıkadıktan sonra karnabaharı küp doğrayınız. Daha sonra elinize derin bir tencere alarak içerisine su koyunuz ve kaynaması için ocağın üzerine yerleştiriniz. Kaynayan suyun içerisine yarım limonu sıkınız ve biraz tuz atınız. Doğradığınız karnabaharı suyun içerisine atınız ve biraz yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Karnabaharlar haşlanınca tencereyi ocaktan alınız ve süzgeç yardımı ile karnabaharları süzünüz. Daha sonra sarımsakları güzel bir şekilde temizleyiniz ve bir küçük tabağa küçük küçük doğrayınız. Daha sonra soğanı soyunuz ve ince ince bir tabağın içerisine doğrayınız. Malzemeleri hazırladıktan sonra elinize bir tencere alarak içerisine yağı koyunuz ve ocağın üzerine yerleştiriniz. Yağ biraz kızınca kıymayı ve soğanı tencere alınız ve renkleri dönene kadar kavurunuz. Daha sonra sarımsağı ve ekleyin ve biraz kavurun. Daha sonra salçayı ekleyin ve biraz daha kavurunuz. Daha. Daha sonra haşladığınız karnabaharları ekleyiniz. Daha sonra malzemelerin hizasında kaynamış su ekleyiniz. Daha sonra tuzu, pul biberi, karabiberi ekleyiniz ve güzel bir şekilde karıştırınız. Karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatınız ve 20 dakika kadar pişiriniz. Sonra tencerenin ağzını açınız ve pişmiş diye bakınız pişmişse kıymalı karnabahar yemeği hazır hale gelmiştir. Dilediğiniz zaman sıcak bir şekilde yiyebilir ve servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 00:33:47
Kıymalı Karnabahar Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Karnabahar Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Karnabahar Yemeği"
Mevsiminde sebzeleri tüketmeye özen gösteren biriyim. Karnabaharın her türlü tüketmeyi çok seviyorum. Karnabahar Kızartması ve haşlaması çok güzel oluyor. Kıymalı karnabahar yemeğini daha önce hiç yemedim ve yapmadım. Normal sote şeklinde mi yapmam gerekir? Önce kıymayı daha sonda karnabahar mı soteleniyor? İçerisine domateste eklenirse güzel olmaz mı?
Tülay . 08.10.2018 17:25:39

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024