Tencere zeytinyağını koyun.
Ardından bir su bardağı arpacık soğanları atın. Mantarları sap kısmından ayırın ve saplarını yıkayın. Mantarın tepe kısmının ise sadece dış kabuklarını soyun. Çünkü mantar yıkandığı zaman tüm suyu içine çeker. Bunu önlemek için yapıyoruz. Mantarları ikiye kesin. Daha sonra havuçları yıkayın ve orta kalınlıkta kesin. Bu aşamadan sonra kavrulan arpacık soğanlarının üzerine mantar ve havuçları koyun. Sonra ise domates salçasını koyun ve tenceredekilerin hepsini karıştırın.
Karnabaharı çiçeklerinden ayırın ve iyice yıkayın. Daha sonra yaklaşık on beş dakika haşlayın. Suyu azalırsa eğer sıcak su koyun. Tuz ve şekeri atın. Karnabaharlar haşlanırken bir yandan da bir su bardağı nohutlu haşlayın. Karnabahar hoşlandıkları sonra önceden hazırladığımız mantarlı sos ile birleştirin. Nohutları en koyun.
Çünkü karıştırma esnasında edilebilir. Servis yaparken de üzerine dere otu serpiştirin.
Mantarlı Karnabahar Yemeği hazır.
Afiyet olsun.