Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege bölgelerinde daha çok yapılsa da karnabaharın vitamin değerini bilen herkes severek tüketmektedir. Karnabaharı sadece yemeklerde değil salatalarda turşularda da kullanabiliriz. Biz bayanlar mutfakta çok uzun zaman harcayan varlıklarız.
Verdiğimiz emeğin karşılığı olarak hazırladıklarımızın severek ve keyifle tüketilmesidir. Nohutlu karnabahar yemeği beklediğimiz karşılığı fazlasıyla verebilecek bir yemek çeşididir. Haşlanmış nohutla zenginleşen karnabahar yemeğini sizlerde fazlasıyla severek ve keyifle tüketeceksiniz. Vitamin açısından oldukça zengin ve metabolizmayı çalıştırmaya yardımcı olan nohutlu karnabahar yemeğini şiddetle tavsiye ediyorum. Hazırlayıp sevdikleriniz ile paylaşmak isterseniz sizlerle paylaştığım tarifi denemeniz yeterli olacaktır.

Nohutlu karnabahar yemeği için gerekli malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar,
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut,
  • 1 adet iri boy kuru soğan,
  • 1 adet kırmızı kapya biberi,
  • 2 adet havuç,
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı karabiber,

Nohutlu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?


Nohutlu karnabahar yemeği için ilk olarak Karnabaharları haşlayarak başlıyoruz.
Bu işlem sayesinde karnabaharların sası kokusundan kurtulmuş oluruz. Karnabaharları dilediğimiz büyüklükte doğrayıp 15 dakika haşlıyoruz. Ardından yemeği pişireceğimiz tencereye kuru soğanı küp doğrayıp zeytinyağıyla kavuruyoruz. Daha sonra söğüş şeklinde doğradığımız kapya biberleri ve ince kabuğunu soyup halka doğradığımız havuçları ekliyoruz. Daha sonra salça, tuz, karabiber, pul biber ve haşlanmış nohudu ekliyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup küp doğradığımız domatesleri ekleyip kavuruyoruz. Ardından haşlayıp suyunu süzdüğümüz karnabaharları ekliyoruz. Son olarak karnabaharların üzeri kapanıncaya kadar sıcak su ilave edip yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz. Hazırladığımız nohutlu karnabahar yemeğini pirinç veya bulgur pilavı ve cacık eşliğinde sevdiklerinize servis yapabilirsiniz. Deneyeceğinizi ve beğeneceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
21.01.2024 18:30:36
Nohutlu Karnabahar Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Nohutlu Karnabahar Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Nohutlu Karnabahar Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği

Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği: Karnabahar insan sağlığı için çok önemli bir sebzedir. O yüzden karnabahar kış aylarının vazgeçilmez sebzesidir. Karnabahar ka...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024