Oktay Usta Karnabahar Köftesi

Oktay usta karnabahar köftesi, karnabahar yemeği tarifi oldukça şık bir görünümü olan oldukça lezzetli bir yemek tarifidir. Oldukça lezzetli ve aynı zamanda da çok besleyici ve de doyurucu bir tariftir. Şimdiye kadar eğer bu tarifi hiç denemediyseniz mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız. İçinde bulunan bol vitamin ve mineral sayesinde vücudumuzun ihtiyacı olan bütün besinleri takviye edecektir.
Az zahmetle hazırlanan büyük bir lezzet. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi.

Oktay usta karnabahar köftesi için gerekli malzemeler

  • Bir adet küçük boy karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 2 dal yeşil soğan
  • Bir bardak kaşar peyniri rendesi
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 2 dilim ekmek içi veya kurutulmuş ekmeklerden hazırladığınız galeta unu
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Aldığı kadar un

Oktay usta karnabahar köftesi nasıl yapılır?


Öncelikle karnabaharları küçük küçük parçalara ayrılır. Daha sonra başka bir tencereye bir miktar su koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra suyun içine limon suyu ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra üzerine karnabaharları ilave edip haşlayın. Karnabaharlar yumuşadıktan sonra ocağınızın altını kapatın ve süzün. Karnabaharları başka bir tabağa alarak çatalla ezilir. Başka bir taraftan maydanozları, dereotunu ve yeşil soğanları ayıkladıktan sonra iyice yıkayın ve ince ince doğrayın.
Doğradıktan sonra bir karıştırma kabına karnabaharları ve doğradığınız yeşillikleri koyup karıştırın. Üzerine galeta unu veya ekmek içi koyup karıştırın. Ardından baharatlarını ve kaşar peyniri rendesi de ilave edilir ve iyice yoğurun. Daha sonra aldığı kadar un ilave edin ve mücver kıvama gelinceye kadar ekleyin ve karıştırın. Başka bir taraftan yanmaz tava alıp içine yağı koyarak ocağın altını açarak iyice kızdırın. Yağ ısındıktan sonra karnabaharlı karışımdan bir kaşık koyarak kaşığın arkasıyla düzeltin. Karnabaharlar köftesinin alt tarafı kızardıktan sonra diğer tarafını dikkatli bir şekilde çevirerek bu tarafı da iyice pişirin. Orta ateşte pişirmeye dikkat edin çünkü harlı ateşte içi çiğ kalırken dışı yanacaktır. Karnabahar köftesi kızardıktan sonra bir tabağın üzerine havlu kâğıt sererek üzerine alın. Bu sebeple fazla yağdan kurtulmuş olacaksınız. Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Karnabahar köftesi tarifi hazır. İster sıcak ister soğuk olarak servis yapın. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
21.01.2024 12:33:19
Oktay Usta Karnabahar Köftesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Oktay Usta Karnabahar Köftesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Oktay Usta Karnabahar Köftesi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024