Oktay usta karnabahar yemeğini ilk olarak karnabaharları çiçek çiçek olacak şekilde ayırın, yıkayıp ve süzgece koyun. Daha sonra kuru soğanların kabuklarını soyup yıkayın ve yemeklik olacak şekilde küp-küp doğrayın. Doğramış olduğunuz soğanları orta boy tencerenin içine zeytinyağı ile alın ve orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğanları hafif kızarınca ardından kıymayı da ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin. Kıymalarında 5 dakika kadar kavurduktan sonra havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin. Havucu da 10 dakika kadar kavurduktan sonra salçayı ilave edin, salçanın kokusu çıktıktan sonra karnabaharı da ekleyin 1 dakika kadar karnabaharı da kavurduktan sonra karnabaharın üstünü kapatacak kadar sıcak su ilave edip orta ateşte pişirmeye bırakın.
Oktay usta karnabahar yemeğini ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ilave edip 5 dakika kadar daha piştikten sonra ocakta indirin ılık olacak şekilde servis yapın.
Afiyet Olsun.