Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu olan ve yapımı ile de oldukça pratik ve kolay olan yemek çeşididir. Karnabahar tam bir vitamin deposu olan oldukça faydalı ve sağlık açısında birçok fayda veren bir sebze çeşididir. Çok fazla tüketilmeyen karnabahar vereceğimiz bu tarif sayesinde artık severek yenilecek bir yemek çeşidi olduğundan herkes tarafından tüketilecektir.
Ayrıca bu yemek içerdiği patates ve havuç ile de tam bir vitamin deposu olma özelliğindedir. Bu kadar pratik ve lezzetli olan patatesli karnabahar yemeği menünüzü ve sofranızı şenlendirecek enfes lezzetlerin başındadır. İşte bu kadar pratik ve kolay olan lezzeti ile enfes bir tat veren ve sağlıklı olan bu patatesli karnabahar yemeğinin tarifini beraber inceleyelim;

Patatesli karnabahar yemeği için gerekli olan malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar,
  • 1 adet orta boy patates,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Biraz sıcak su (Göz kararı konulacak)
  • Biraz tuz,
  • Biraz pul biber,
  • Maydanoz, dere otu ve nane

Patatesli karnabahar yemeği nasıl yapılır?


Öncelikle bir tencerenin içerisine doğradığınız karnabaharları koyun ve ocağın üzerine koyun. Üzerini geçmeyecek kadar su koyarak biraz karnabaharların yumuşamasını bekleyin ve yumuşayınca da ocağı kapatarak bir köşede dinlenmeye bırakın.
Karnabaharlar dinlenmeye bırakılınca dinlenme süresi dolana kadar diğer taraftan da bir tencerenin içerisine küp-küp doğramış olduğunuz kuru soğanı ekleyin ve zeytinyağında kavurun. Ara ara karıştırdığınız soğanlar pişme süresi dolana kadar diğer taraftan da bir adet patatesi küp-küp ince olarak dilimleyin. Aynı şekilde bir adet havucu da küp-küp ince olarak doğrayın ve bir kabın içine koyun. Soğanın pişme süresi dolduğunda doğramış olduğunuz patates ve havucu soğanın içerisine aktararak ocağın altını kısın ve karıştırmaya başlayın. Patates, havuç ve soğan iyice kavrulana kadar karıştırın ve kızarmasına yardımcı olun.

Ardından tencereye bir yemek kaşığı domates salçası ekleyerek biraz karıştırın ve salçanın tamamen tüm sebzeleri ile bütün hale gelene kadar karıştırın. Tencerenin içerisine yarım çay bardağı kadar sıcak su koyarak biraz karıştırın. Ardından daha önceden sıcak su içerisinde bekletmiş olduğunuz karnabaharları alarak sebzelerin piştiği tencerenin içerisine ekleyin ve karnabaharın üzeri geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyerek ocağın üstünde kaynamaya bırakın. Kaynamakta olan sebzeleri ara ara karıştırın ve isteğinize göre tuz ve pul biberi de ekleyerek ocağın altını kısarak yaklaşık olarak yarım saat kadar kaynamaya bırakın. Yemeğin kaynama süresi bittiği zaman yani tüm sebzeler bütün hale gelip yumuşayınca artık yemek servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir. Bir servis tabağının içine biraz patatesli karnabahar yemeğinden koyun ve tabağın üzerine biraz maydanoz, biraz nane ve biraz dere otu ile görsellik vererek süsleyin.

Afiyet olsun.
22.01.2024 00:51:25
Patatesli Karnabahar Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patatesli Karnabahar Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Patatesli Karnabahar Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği

Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği: Karnabahar insan sağlığı için çok önemli bir sebzedir. O yüzden karnabahar kış aylarının vazgeçilmez sebzesidir. Karnabahar ka...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024