Tavuklu Karnabahar Yemeği

Tavuklu Karnabahar Yemeği, Karnabahar yemeği yapımı oldukça kolay bir yemek olup pişirme işlemi ise kısa bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu sebepten ötürü karnabahar yemeği yapmak isteyenlerin gönül rahatlığıyla yemek yapmalarını önermekteyiz. Bununla birlikte oldukça yararlı ve sağlıklı olması sebebiyle de oldukça önemli yemeklerin başında gelmektedir.
Karnabaharınızı isterseniz kıymalı isterseniz de tavuklu pişirebilirsiniz. Burada üzerinde durulması gereken husus ise tavuklu karnabahar yemeği yaparken karnabaharın az pişmesidir. Aksi takdirde dağılması söz konusudur.

Tavuklu Karnabahar Yemeği Gerekli Olan Malzemeleri

  • 400 gr tavuk eti
  • Orta boyda bir karnabahar
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?


İsteyenler için tavuklu karnabahar yemeği buharda yapılabilir. Böyle yapılması hem sağlık açısından çok daha yararlı olacak hem de karnabaharın dağılmasını engelleyecektir. İsteyenler için ise suda hafif bir şekilde diri kalacak kadar haşlamak yeterli olacaktır. Tencerenin içerisine ince kıyılmış soğanların ekleyip zeytinyağıyla sarartın. Kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk etlerini tenceremizin içerisine ilave ederek pişirme işlemine devam edin.
Ardında salçasını da ekleyerek soteleyin. Karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Maydanozları ince ince kıyıp ekleyin. Bu arada haşlanan karnabaharları fırındaki tepsisine ekleyin. Üzerine daha öncesinde hazırlamış olduğunuz tavuk harcını ilave edin.

Sıra beşamel sosunu hazırlamaya geldi. Bunun için küçük bir tencerenin içerisine unu ve yağı ekleyerek kavurun. Sütünü ilave edip sürekli bir şekilde karıştırmanız gerekmektedir. Arada karıştırmayı unutmanız halinde dibinin tutması söz konusu olabilir. Karabiber ve tuzlarının ilave edin. Artık fırına verebilirsiniz. Tavuklu karnabahar yemeği fırında piştikten sonra çıkarmaya yakın kaşar peyniri rendesini de üzerine serpiştirin. Sonra tekrar yemeği fırına katın. Kaşarların tam olarak eridiğini gördüğünüzde artık yemeğinizi çıkarabilirsiniz. Biraz dinlendikten sonra keserek servi tabağına alın. Şimdiden yapan herkese afiyet olsun.
21.01.2024 03:46:51
Tavuklu Karnabahar Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuklu Karnabahar Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tavuklu Karnabahar Yemeği"
Merhaba, karnabaharı birde böyle deneyin karnabaharı haşlıyorum çok yumuşamayacak şekilde hafif suyuyla birlikte tabağa alıyoruz üzerine sarımsak eziyoruz, pul biber ekşi biraz yağ bu şekilde hazırladığımız sosu hafif sulu karnabaharın üzerine gezdiriyoruz eşsiz bir tat elde edebilirsiniz, afiyet olsun.
Ogün . 31.08.2018

Karnabahar Suyunun Faydaları

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı ...
Devamını Oku

Karnabahar Gaz Yaparmı

Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin ren...
Devamını Oku

Fırında Kremalı Karnabahar

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünü...
Devamını Oku

Patatesli Karnabahar Yemeği

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu ...
Devamını Oku

Mantarlı Karnabahar Yemeği

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermekt...
Devamını Oku

Fırında Salçalı Karnabahar

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısında...
Devamını Oku

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi...
Devamını Oku

Mor Karnabahar

Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır...
Devamını Oku

Çiğ Karnabahar Salatası

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her y...
Devamını Oku

Sulu Karnabahar Yemeği

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zen...
Devamını Oku

Salçalı Karnabahar Yemeği

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında...
Devamını Oku

Tavada Karnabahar

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızart...
Devamını Oku

Yeşil Karnabahar

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil ...
Devamını Oku

Fırında Sebzeli Karnabahar

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam,...
Devamını Oku

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir y...
Devamını Oku

Havuçlu Karnabahar Salatası

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu ...
Devamını Oku

Nohutlu Karnabahar Yemeği

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege böl...
Devamını Oku

Karnabahar Çiçeği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidi...
Devamını Oku

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sağlığı i...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024