Karnabaharın yapımı için ilk olarak karnabahar küçük parçalara ayrılır ve yıkanır. Yıkanan karnabahar bir tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenerek ocağa alınır. Karnabaharın altı yakılarak pişirilir. Bu sırada sarımsaklar soyulur ve yoğurdun içerisine eklenerek karıştırılır. Dereotu yıkanır ve ince ince doğranıp bir kenara alınır. Karnabahar pişince süzülür ve soğuması beklenir. Soğuyan karnabahar servis tabağına konur. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Ayrı bir sos tenceresine zeytinyağı ve pul biber alınır ve hafif olarak kavrulur. Bu karışım karnabahar üzerine şeritler halinde dökülür.
Son olarak da doğranmış olan dere otu serpilir. Bir çay bardağı ceviz içi ister bütün olarak ister robottan çekilerek üzerine serpiştirilir. Yoğurtlu karnabahar salatası servise hazır.
Afiyet olsun.