İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Tarifi ve Malzemeleri

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü; Karnabahar özellikle kış mevsiminde yemek ve salatalarıyla soframızı zenginleştiren sebzedir. Koyu yeşil, beyaz damarlı iri yaprakları lahanaya benzemektedir. Karnabaharın yenen kısmı çiçekleridir. Karnabahar sağlığımız açısından çok faydalı bir sebzedir, özellikle kalın bağırsak ve mide kanserine karşı etkisi vardır. Demir minerali oranı yüksek olduğu için kansızlığı önler. İçerisindeki potasyum minerali sayesinde yüksek tansiyonu dengelemektedir, saymakla bitmeyecek karnabahar faydalarını mutlaka duymuşsunuzdur. Yemeğini ve salatasını yapabildiğiniz gibi çiğ olarak çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Bugün sizlerle İbrahim Saraçoğlunun karnabahar kürünü paylaşacağım;


İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Malzemeleri

  • 250-300 gram karnabahar
  • 750 ml kaynar su

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Yapılışı ve Uygulanışı


Büyük bir cezveye karnabahar koyulur, üzerine kaynar su ilave edilir, ilave ettikten sonra cezvenin kapağı kapatıp 5-6 dakika kaynatın ve demlenip ılınması için serin bir yerde bekletin. Haşlanmış karnabaharın suyunun yarısını sabah, diğer yarısını da akşam içiniz. Her gün taze olarak hazırlamaya özen gösteriniz, aç veya tok içebilirsiniz. Bu karnabahar kürü 7 gün boyunca kullanılır, 7 gün sonunda 3 gün küre ara verilir, sonra 7 gün yeniden içilir ve 3 gün ara verilir ve tekrar 7 gün boyunca uygulanan kür içilir, toplamda 21 gün olacak şekilde uygulanır. Dikkat etmemiz gereken bu kürü uygularken karnabaharın taze olmasıdır.


İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Faydaları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler


Başta potasyum minerali olmak üzere, beden için yararlı önemli besin maddelerini bolca içermesinin yanı sıra karnabahar; tüm turpgiller'deki sebzeler gibi bedenin kansere yakalanma rizikosunu aza indirger ve özellikle kalın bağırsak ve mide kanserlerine karşı etkilidir. Antioksidan madde yönünden de zengin olduğu için kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt illetinde tutulma rizikosunu azaltır. Karnabahar, demir minerali oranı fazla olduğundan dolayı kansızlığı önlemektedir.

Dikkat edilmesi gereken nokta ise bu etkilerden faydalanmak için karnabaharın haftada 2-3 kez tüketilmesi gerekir. Ancak, tüm turpgiller'deki sebzelerde olduğu gibi karnabahar da bedenin iyot emilimini azaltmaktadır, özellikle içme suyunda iyodun az olduğu yörelerde sıkça karnabahar yiyenler iyotlu besinler ya da iyotlu tuz almaya özen göstermeliler.

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karnabahar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Karnabahar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Yeşil Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında karnabahar, çok lezzetli yemek tariflerinden biridir. Oldukça sevilir ve lezzetli bir tariftir. Fırında karnabahar çok farklı şekillerde yapılabilir. Beşamel sos[...]

Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Karnabahar, Mutfaklarımızda mutlaka her çeşit yemek yaparız. Etli ve sebzeli yemekler. En çok yapılan et yemeği olsa da sebzeli yemeklerde çok yapılı[...]

Sodalı Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı karnabahar kızartması, Yapılması oldukça kolay olan sodalı karnabahar kızartması, lezzet açısından da tavsiye edilecek yemekler arasındadır. Bu kızartmanın �[...]

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar haşlama, karnabahar, turpgillerden çiçekleri etli ve tanecikli yaprakları lahanaya benzeyen sebze olarak kullanılan bir bitki türüdür. Yetiştiği yer Akdeniz b�[...]

Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Yemeği, Her bölgede yetişebilen iki yıllık otsu bir bitkidir. Karnabaharı özellikle kış aylarında daha çok bulabiliriz. Karnabaharı mutfaklarımızda çok ku[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6