Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Pane, Çıtır çıtır olan karnabahar pane oldukça lezzetli ve hafif bir atıştırmalık olabilir. Eğer ki çocuğunuz karnabahar yemiyor ise bu tarifi deneyerek çocuğunuza karnabaharı sevdirebilirsiniz. Oldukça da sağlıklı bir atıştırmalık olduğu içinde rahatlıkla tüketebilirsiniz.


Karnabahar Pane Malzemeleri

  • Bir adet küçük karnabahar
  • İki adet yumurta
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir çay bardağı maden suyu
  • Bir çay kaşığı karbonat
  • Altı yedi yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Mısır unu

Yoğurt Sos

  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir diş sarımsak
  • Tuz
  • İsteğe göre pul biber, fesleğen, nane

Karnabahar Pane Nasıl Yapılır?


İlk olarak karnabaharları ayıklayarak işe başlayın ve küçük parçalara ayırın temiz bir şekilde yıkadıktan sonra uygun bir tencere içerisine beş su bardağı su, yarım limon ve tuz ekleyerek kaynattığınız suyun içerisine karnabaharları ilave edin pişirmeye bırakın. Karnabahar çabuk pişen bir sebze olduğu için fazla pişirmeyin yoksa hamur olabilir. Pişen karnabaharları süzün ve soğumaya bırakın. Sizde o sıra da sos malzemeleri olan yumurta, süt ve maden suyunu çırpma teli ile iyice çırpın ardından un, karbonat ve tuzu ekleyin ve yine çırptıktan sonra pişen ve soğuyan karnabaharları teker teker ilk olarak bu sosa bulayın sonra mısır ununa buladıktan sonra kızgın yağ içeresine atın rengi iyice dönene kadar kızartın. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın isteğinize göre pul biber, fesleğen veya nane ile tatlandırın oldukça lezzetli olacaktır. Karnabahar paneyi yoğurtlu sos ile servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Karnabahar Pane Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karnabahar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Oktay Usta Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnabahar Yemeği, Karnabahar, turpgiller ailesinden olan, çiçekleri tanecikli bir görünüşte olan ve etli bir yapıya sahip olan bitkidir. Karnabaharın yapraklar�[...]

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel soslu karnabahar, karnabahar kendine has tadıyla bilinen sağlıklı sebzelerden biridir. Yemeklerde ve diyetlerde yaygın bir şekilde kullanılan karnabahardan farklı [...]

Fırında Peynirli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında peynirli karnabahar, Son yıllarda sağlıklı yaşama ve sağlıklı beslenmeye önem verenlerin gözdesi haline gelen karnabahar fırında peynirli olarak hazırlandı�[...]

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Tarifi ve Malzemeleri

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Tarifi ve Malzemeleri

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü; Karnabahar özellikle kış mevsiminde yemek ve salatalarıyla soframızı zenginleştiren sebzedir. Koyu yeşil, beyaz damarlı iri yaprakl[...]

Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar salatası, çok sevilen sebzelerden biridir karnabahar. Her yemekte ve salatada da gönül rahatlığı ile kullanabileceğimiz bir lezzete sahiptir. Karnabahar salatala[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6