Array ( [0] => Array ( [_id] => Array ( [$oid] => 6649bd6746c53709d4beb356 ) [baslik] => Fırında Karnabahar Kızartması [metin] => Fırında Karnabahar Kızartması, Mutfaklarınızdan eksik etmemeniz gereken muhteşem bir sebze olan karnabahar sebzesini sağlığa olan faydaları bakımından bol bol tüketin ve çocuklarınıza da sevdirin. Saymakla bitmeyecek kadar çok yararı olan karnabaharın tencerede kızartmasının ağır olduğunu düşünenler için karnabahar kızartmasının fırında yapılışını paylaştım. Karnabaharı bir de bu şekilde deneyin. Kesinlikle pişman olmayacağınıza eminim. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos döküldüğünde muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor. Yanında da kızarmış ekmekle karnabahar sevmeyenlerin bile tadına bayılacakları bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Fırında karnabahar kızartması malzemeleri
Fırında Karnabahar Kızartması Sosu için
Fırında karnabahar kızartması tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle karnabaharı istediğiniz büyüklükte ayırıp iyice yıkayın ve havuçları da güzelce yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra havuçları para para dilimleyin. Daha sonra bir tencerenin içerisine yaklaşık 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip tencerenin altını açtıktan sonra yıkadığınız karnabaharları ve havuç dilimleri tencerenin içerisine ilave ederek hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Havuç ve karnabaharlar haşlandıktan sonra bir süzgeç yardımıyla suyunu sürdürün.

Bu arada derin bir kap içerisine yumurta, un ve sütü ilave edip iyice çırpın. Sonra haşlanan karnabaharları ve havuçları hazırlamış olduğunuz yumurtalı sosa batırıp üzerine yağlı kâğıt serdiğiniz ya da yağladığınız bir borcama bir karnabahar, bir havuç dilimi olacak şekilde yan yana dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırının orta rafında sebzelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra bir tavanın içerisine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edip ocakta yağ iyice ısındıktan sonra tavanın içerisine domates salçasını da ilave edip biraz kavurun. Fırında pişen karnabaharlar ve havuçları servis tabağına alıp üzerine yaptığınız salçalı sosu ve isteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt da dökerek servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.
[hit] => 0 [tarih] => 2024-05-15 18:30:40 [seo] => firinda-karnabahar-kizartmasi.html [sira] => 19 [aktif] => 1 [anasayfa] => [site] => karnabahar.gen.tr [title] => Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri [incli] => 1 [includem] => [desp] => [dem] => [google] => 1900 [ozgun] => 1 [ozguntarih] => Array ( [$date] => Array ( [$numberLong] => 1461604073000 ) ) [bugun] => 1 [dun] => 1 [reskont] => 1 [res] => 1 [resim] => images/firinda-karnabahar-kizartmasi(2).jpg [ozgunyazan] => Ahmet BOZBIYIK [midiresim] => images/midi/firinda-karnabahar-kizartmasi(2).jpg [goo] => 37 [yan] => 205 [kisametin] => Fırında Karnabahar Kızartması, Mutfaklarınız dan eksik etmemeniz gereken muhteşem bir sebze olan karnabahar sebzesini sağlığa olan faydaları bakımından bol bol tüketin ve çocuklarınıza da sevdirin. Saymakla bitmeyecek kadar çok ya [miniresim] => images/midi/firinda-karnabahar-kizartmasi(2).jpg [kategori] => [s] => 1 [m] => 1 [a] => 1 [sahip] => 1 [random] => 7461456 [baslamatarih] => [hata] => [pin] => 0 [hemencikma] => [sure] => [gplus] => 0 [consol] => 0 [siralama] => [siralama20] => 100 [consol120] => 0 [consolhit] => 0 [consol12020] => [ssl] => 1 [htmlhata] => 0 [resimhata] => [yorumsay] => 0 [kelimesay] => [yorumcevapsay] => [getir] => [wiki] => 0 [consoltopla] => 0 [dil] => tr [anakategori] => [anakategoribaslik] => [anakategoriseo] => [guncellemetarihi] => [siteadi] => [consolislem] => 1 [htmlislem] => 1 [dilbilgisi] => 0 [taghata] => 0 [oncelikhit] => 181932 [kelimeal] => 0 [html] => 0 [yorumaktarim] => 1 ) ) Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Kızartması, Mutfaklarınızdan eksik etmemeniz gereken muhteşem bir sebze olan karnabahar sebzesini sağlığa olan faydaları bakımından bol bol tüketin ve çocuklarınıza da sevdirin. Saymakla bitmeyecek kadar çok yararı olan karnabaharın tencerede kızartmasının ağır olduğunu düşünenler için karnabahar kızartmasının fırında yapılışını paylaştım. Karnabaharı bir de bu şekilde deneyin. Kesinlikle pişman olmayacağınıza eminim. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos döküldüğünde muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor. Yanında da kızarmış ekmekle karnabahar sevmeyenlerin bile tadına bayılacakları bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.


Fırında karnabahar kızartması malzemeleri

  • 1 kilogram karnabahar
  • 4 adet orta büyüklükte havuç
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı süt

Fırında Karnabahar Kızartması Sosu için

  • Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

Fırında karnabahar kızartması tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle karnabaharı istediğiniz büyüklükte ayırıp iyice yıkayın ve havuçları da güzelce yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra havuçları para para dilimleyin. Daha sonra bir tencerenin içerisine yaklaşık 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip tencerenin altını açtıktan sonra yıkadığınız karnabaharları ve havuç dilimleri tencerenin içerisine ilave ederek hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Havuç ve karnabaharlar haşlandıktan sonra bir süzgeç yardımıyla suyunu sürdürün.

Bu arada derin bir kap içerisine yumurta, un ve sütü ilave edip iyice çırpın. Sonra haşlanan karnabaharları ve havuçları hazırlamış olduğunuz yumurtalı sosa batırıp üzerine yağlı kâğıt serdiğiniz ya da yağladığınız bir borcama bir karnabahar, bir havuç dilimi olacak şekilde yan yana dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırının orta rafında sebzelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra bir tavanın içerisine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edip ocakta yağ iyice ısındıktan sonra tavanın içerisine domates salçasını da ilave edip biraz kavurun. Fırında pişen karnabaharlar ve havuçları servis tabağına alıp üzerine yaptığınız salçalı sosu ve isteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt da dökerek servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.

Fırında Karnabahar Kızartması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Gaz Yapar mı?

Karnabahar Gaz Yapar mı?

Çiğ Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Yeşil Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Güncel

Karnabahar Kısırı Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kısırı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Köftesi, Türk mutfakların olmazsa olmazlarından biri köftedir. Osmanlı döneminden beri çeşitli köfteler yapılmakta ve günden güne de yeni köftele[...]

Karnabahar Diyeti Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Diyeti Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar diyeti, Karnabahar oldukça faydalı olan sebzeler arasında olup; yapılan araştırmalara göre sağlık açısından da oldukça faydalı olduğu kanıtlanmıştır. [...]

Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Karnabahar; Türk insanının damak zevkine fırında pişen yemekler daha lezzetli geldiği bilinmektedir. Ayrıca Türk mutfağında fırın yemekleri önemli[...]

Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Karnabahar faydaları, karnabahar oldukça yararlı bir kış sebzesidir. Ancak hak ettiği ilgiyi maalesef görememektedir. Zengin içeriğiyle sağlık konusunda çeşitli yararl[...]

Karnabahar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar, karnabahar çok sevilen sebzelerden biridir. Turpgiller familyasına ait bir bitki türüdür. Ağaç dalları gibi küçük çiçekçiklerden oluşur. Beyaz renklidir [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6