Beşamel Soslu Karnabahar

Beşamel Soslu Karnabahar

Beşamel soslu karnabahar, karnabahar kendine has tadıyla bilinen sağlıklı sebzelerden biridir. Yemeklerde ve diyetlerde yaygın bir şekilde kullanılan karnabahardan farklı yemek çeşitleri hazırlanabilir. Tadıyla çok iddialı ya da vazgeçilmeyen bir sebze olmasa da faydalarıyla ön plana çıkmaktadır. Turpgiller familyasına ait olan karnabahar beyaz çiçekli bir sebze olan karnabahar içerisinde bulunan sülfür bileşeni vücutta toksinleri bloke ederek karaciğer sağlığını korur. C, K vitaminleri bakımından zengin içeriğe sahip olan karnabahar float, niasin, riboflin, tiamin, kalsiyum, magnezyum, bakır gibi mineraller bakımından da zengin içeriğe sahiptir.

Karnabahar kalp sağlığını korur, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kolesterolü düşürür, gebelik dönemi için anne adayı ve anne karnındaki bebek için vitamin kaynağıdır, vücutta açık yaraların çabuk iyileşmesini sağlar. Kemikleri güçlendirir, kanser riskini azaltır, kilo vermeye yardımcı olur, saç ve cilt sağlığı için faydalıdır. Farklı yemekler yapılarak sofraları süsleyen karnabahar kızartılarak, fırınlanarak, haşlanarak, çiğ olarak salatalar için hazırlanabilir. Beşamel soslu karnabahar, akşam yemekleri için ana yemek olabilir. Beşamel sos yemeklere ayrı bir tat katar. Karnabahara da çok yakışan bir sostur. Birçok fırın yemeğinde beşamel sos kullanılabilir. Beşamel soslu karnabahar nasıl hazırlanır, hangi aşamalardan oluşur ve hangi malzemeler kullanılır, gelin hep birlikte hazırlayarak bakalım.

Beşamel soslu karnabahar için gerekli malzemeler

  • 1 tane orta boy karnabahar
  • 4 çorba kaşığı süt
  • Tuz

Beşamel sos için

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Karabiber ve tuz
  • Üzeri için Kaşar rendesi
  • Kırmızı pul biber, karabiber
  • 1 kahve kaşığı tereyağı

Beşamel soslu karnabahar hazırlanışı

Beşamel soslu karnabahar yemeği için kullanılacak karnabahar çiçeklerine ayrılır. Ardında bol su ile yıkanır. Derin bir tencerenin içine su doldurularak ocağa alınır. Su kaynadıktan sonra yıkanan karnabaharlar kaynar suya atılır. Üzerine tuz ve süt ilave edilerek yaklaşık 20 dakika karnabaharlar yumuşayıncaya kadar haşlanır. İstenilen kıvama ulaşan karnabaharlar ocaktan alınarak süzülür. Karnabahar haşlanırken kullanılan süt karnabaharın hem beyazlığını korumasını sağlar hem de karnabahar nedeniyle oluşabilecek kötü kokuyu engeller.

Beşamel sos için, ufak bir tencerenin içine tereyağı eklenerek eritilir. Eriyen yağın üzerine un ilave edilip iki dakika unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulan unun üzerine süt yavaş yavaş eklenir. Bir taraftan da unun topaklanmaması için hiç bırakmadan karıştırılır. Beşamel sos pişip koyulaşıncaya kadar altı kısık ocakta 3 dakika kaynatılır. Ocaktan almadan önce karabiber, kırmızı pul biber ve tuz eklenip karıştırılır.

Haşlanan ve süzülen karnabaharlar uygun bir fırın kabına dizilir. Üzerlerine eşit şekilde hazırlanan beşamel sos gezdirilir. Daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri yemeğin üzerine serpiştirilir. Son olarak yemeğin üzerine tereyağı eklenir. Fırın 200 derecede ayarlanıp, ısıtılır ve hazırlanan beşamel soslu karnabahar fırına verilerek üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika fırınlanır. Fırından alındıktan sonra sıcak olarak sunum yapılır. Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 13.11.2018 15:03:54
Beşamel Soslu Karnabahar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Beşamel Soslu Karnabahar Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Beşamel Soslu Karnabahar"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı haşlarken bir miktar karın bölgesinin çevresinde bulunan yapraklardan 4-5 adet yaprakla haşlamanız...
Karnabahar Gaz Yaparmı
Karnabahar Gaz Yaparmı
Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin rengi beyaz olup yaprakları lahana yaprağına benzer şekildedir. Karnabahar bitkisi beyaz kartopu...
Fırında Kremalı Karnabahar
Fırında Kremalı Karnabahar
Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünümü ile de iştah kabartacak olan fırında kremalı karnabahar nasıl yapılır bunu anlatmaya çalışayım....
Patatesli Karnabahar Yemeği
Patatesli Karnabahar Yemeği
Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisinde ki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu olan ve yapımı ile de oldukça pratik ve kolay olan yemek çeşididir. Karnabahar tam bir vitamin de...
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın bir çok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermektedir. Beyin benzediği içinde akıl açısından da zararı vardır. Mantarlı Karnabahar Yemeği İç...
Fırında Salçalı Karnabahar
Fırında Salçalı Karnabahar
Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısından faydaları göz önünde bulundurulduğunda mutfaklardan eksik edilmemesi gereken bir sebzedir. Turpg...
Karnabahar Çeşitleri
Karnabahar Çeşitleri
Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi de çok güzel oluyor. Kış aylarında bolca bulunan bir sebzedir. Oldukça fazla tüketilir. Çok sağlı...
Mor Karnabahar
Mor Karnabahar
Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır. Bazı kişiler mor karnabaharın yapay renklendiriciler ve hormonlar kullanılarak renklendiri...
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Yumurtalı karnabahar yemeği, genellikle karnabaharlar kızartılarak yapılır. Karnabaharın çok yağ çekmemesi için fırında da yapılabilir. Karnabahar, vatanı doğu akdeniz bölgesi olan turpgiller familyasına ait sebzedir. Türkiye'de güzlük turfan karnaba...
Çiğ Karnabahar Salatası
Çiğ Karnabahar Salatası
Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her yemekte mutlaka bulunmaktadır. Fakat biz bayanlar isteriz ki sevdiklerimize veya misafirlerimi...
Sulu Karnabahar Yemeği
Sulu Karnabahar Yemeği
Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zengindir. Kalp sağlığına, kolesterolü dengelemesi ve bağışıklık sistemine katkıları göz önüne alındı...
Salçalı Karnabahar Yemeği
Salçalı Karnabahar Yemeği
Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında oldukça besleyici bir o kadar da lezzetlidir. Karnabahar nişasta içermeyen bir sebze olduğu ...

 

Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Fırında Salçalı Karnabahar
Karnabahar Çeşitleri
Mor Karnabahar
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Çiğ Karnabahar Salatası
Sulu Karnabahar Yemeği
Salçalı Karnabahar Yemeği
Tavada Karnabahar
Yeşil Karnabahar
Fırında Sebzeli Karnabahar
Terbiyeli Karnabahar Yemeği
Havuçlu Karnabahar Salatası
Nohutlu Karnabahar Yemeği
Karnabahar Çiçeği
Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği
Karnabahar Kaç Kalori
Etsiz Karnabahar Yemeği
Oktay Usta Karnabahar Yemeği
Fırında Karnabahar Köftesi
Karnabahar Haşlama
Havuçlu Karnabahar Yemeği
Galeta Unlu Karnabahar Kızartması
Fırında Peynirli Karnabahar
Karnabahar Kavurması
Yoğurtlu Karnabahar Yemeği
Popüler İçerik
Tavada Karnabahar
Tavada Karnabahar
Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda,...
Yeşil Karnabahar
Yeşil Karnabahar
Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir....
Fırında Sebzeli Karnabahar
Fırında Sebzeli Karnabahar
Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da ...
Terbiyeli Karnabahar Yemeği
Terbiyeli Karnabahar Yemeği
Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve prati...
Havuçlu Karnabahar Salatası
Havuçlu Karnabahar Salatası
Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gere...
Nohutlu Karnabahar Yemeği
Nohutlu Karnabahar Yemeği
Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019