Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar, turpgiller ailesinden olan, çiçekleri tanecikli bir görünümde ve etli bir yapıya sahip bir bitkidir. Karnabaharın yaprakları lahana yaprağına benzer ve Doğu Akdeniz bölgesine özgüdür. Yaprakları koyu yeşil, çiçekleri ise beyaz ve sarımsı renktedir. Fosfor ve vitamin bakımından zengin olan karnabahar, birçok çorba ve yemek tarifinde kullanılabilir. Bu tariflerden biri de kıymalı karnabahar yemeğidir.

Kıymalı Karnabahar Yemeği: Kolay ve Lezzetli

Kıymalı karnabahar yemeği, evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bir yemek çeşididir. İster kendi canınız çektiğinde ister misafirlerinize sunmak istediğinizde kolayca yapıp servis edebilirsiniz. Doyurucu ve lezzetli olan bu yemek, malzemeleri kolayca bulunabilir olmasıyla da pratik bir seçenektir. Şimdi, kıymalı karnabahar yemeğinin yapımına geçelim.

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 adet karnabahar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gram dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım limon suyu
Kıymalı Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk olarak, karnabaharı ters çevirip ortasını oyarak çıkarın. Karnabaharı güzelce temizleyip yıkayın. Yıkadıktan sonra karnabaharı küp şeklinde doğrayın. Derin bir tencereye su koyup ocağın üzerine yerleştirin ve suyu kaynamaya bırakın. Kaynayan suya yarım limon suyu ve biraz tuz ekleyin. Doğradığınız karnabaharları suyun içine atıp hafif yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan karnabaharları süzgeç yardımıyla süzün.

Sarımsakları temizleyip küçük küçük doğrayın. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Malzemeleri hazırladıktan sonra bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın. Yağ ısınınca kıymayı ve soğanı ekleyip renkleri dönene kadar kavurun. Ardından sarımsağı ekleyip biraz daha kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Haşlanmış karnabaharları ekleyip malzemelerin hizasında kaynamış su ekleyin. Tuzu, pul biberi ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar pişirin. Piştiğini kontrol ettikten sonra kıymalı karnabahar yemeğiniz hazır.

Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İlmiye

12 Temmuz 2024 Cuma

Karnabahari ters cevirip ortasini oyarken zorlanacak miyim? Ayrica sogan ve sarimsak dograma konusunda pratik bir yontem var mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba İlmiye,

Karnabahari ters cevirip ortasini oyarken biraz dikkatli olman gerekebilir, ama zorlanacagini sanmiyorum. Keskin bir bıçak kullanarak yavas ve dikkatli bir ŞŸekilde oyarsan, iŞŸini kolayca halledebilirsin.

Soğan ve sarımsak doğrama konusunda ise pratik bir yöntem olarak, soğanı ikiye böldükten sonra kabuğunu soy ve ince ince dilimle. Daha sonra bu dilimleri küp ŞŸeklinde doğrayabilirsin. Sarımsağı ise daha hızlı doğramak için bıçakla ezip kabuğunu çıkardıktan sonra ince ince doğrayabilirsin. Bu yöntemlerle iŞŸini daha hızlı ve kolay yapabilirsin.

Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni