Fırında Köfteli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Köfteli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında köfteli karnabahar: Lezzetli ve bol vitaminli bir yemek yapmak isteyenler için tam bir biçilmiş kaftandır. Herkesin severek tüketebileceği görünüm ve lezzet olarak oldukça hoş bir yemek çeşididir. Fırında köfteli karnabaharı misafirlerinize keyifle hazırlayıp sunum yapabilirsiniz. Üstelik çocuklarımızın severek tükettiği köfteyi vitamin yönünden daha zengin hale getirmek içinde iyi bir alternatiftir. İçerisinde kullandığımız sebzeler sayesinde sindirimi kolay ve metabolizmayı çalıştırmaya yararlı bir yemek olacaktır. Üstelik biz hanımların bugün ne pişirsem derdine çözüm olacak bu yemeği en şık akşam yemeklerinizi de süsleyebilirsiniz. İki yıl önce Konya'da katıldığım iftar yemeği davetinde yediğim ve çok beğendiğim sonrasında da sıkça yaptığım fırında köfteli karnabahar yemeğini sizlerle paylaşıyorum. Denemek isterseniz sizlerle paylaşmış olduğum tarife uymanız yeterli olacaktır.


Fırında köfteli karnabahar için gerekli malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar,
  • 1 kavanoz karışık garnitür, Dilerseniz taze haşlayıp kullanabilirsiniz.
  • 2 adet kırmızı kapya biberi,
  • 2 adet sivri biber,

Köftesi için gerekli malzemeler

  • 300 gram az yağlı dana kıyma,
  • 1 adet iri boy kuru soğan,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon.
  • 1 tatlı çay kaşığı tuz,
  • Dilerseniz pul biber,
  • 2 yemek kaşığı galeta unu,
  • Kızartmak için sıvı yağ,

Sosu için gerekli malzemeler

  • 1 adet iri boy kuru soğan,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası ve yarım yemek kaşığı domates salçası,
  • Tuz, kekik,

Fırında Köfteli Karnabahar Nasıl Yapılır?

Fırında köfteli karnabahar yemeği için ilk olarak karnabaharları çiçek gibi top top ayırıyoruz. Ardından bol suda yıkayıp 15 dakika haşlıyoruz. Karnabaharlar haşlanırken biz köfte hazırlamaya geçiyoruz. Köfte için derin bir kâseye kıymayı koyup üzerine kuru soğan ve sarımsakları rendeliyoruz. Ardından ince ince kıydığımız maydanoz ve galeta ununu ilave ediyoruz. Son olarak tuzunu ve diğer baharatlarını ilave ettiğimiz köfteyi yoğuruyoruz. Küçük parçalar aldığımız köfteyi yuvarlayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Daha sonra haşlayıp süzdüğümüz karnabaharları ve suyunu süzdüğümüz garnitürü karıştırıp harmanlıyoruz. Fırın kabına koyduğumuz karışımın üzerine sivri biberleri ve kırmızı kapya biberleri de dörde beşe bölüp diziyoruz. Daha sonra kızaran köfteleri karnabaharların aralarına koyup sosunu hazırlıyoruz.

Sosu için söğüş şeklinde doğradığımız kuru soğanı sıvı yağ ile bir miktar kavurup içerisine biber salçası, domates salçası tuz ve kekik ekleyip kapatıyoruz. Sosun içerisine bir çay bardağı sıcak su ekleyip hazırladığımız yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Daha sonra yemeğin üzerine folyo kapatıp önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Sonrasında folyoyu açıp bir miktar kızartıp yemeğimizi fırından çıkartıyoruz. Pirinç pilavı ve cacık eşliğinde sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Şiddetle tavsiye ettiğim fırında köfteli karnabahar yemeğini denemenizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Fırında Köfteli Karnabahar Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çiğ Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Fırında Tavuklu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Mor Karnabahar Türleri ve Özellikleri

Mor Karnabahar Türleri ve Özellikleri

Fırında Peynirli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında peynirli karnabahar, Son yıllarda sağlıklı yaşama ve sağlıklı beslenmeye önem verenlerin gözdesi haline gelen karnabahar fırında peynirli olarak hazırlandı�[...]

Karnabahar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar böreği: Karnabaharın insan sağlığına oldukça faydalı bir sebze olduğu bir çoğumuz tarafından bilinmektedir. Bu nedenle bolca tüketmek isteyip fakat hep ayn[...]

Karnabahar Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar kürü, karnabahar, turpgillerden çiçekleri etli ve tanecikli yaprakları lahanaya benzeyen sebze olarak kullanılan bir bitki türüdür. Yetiştiği yer Akdeniz böl[...]

Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Yemeği, Her bölgede yetişebilen iki yıllık otsu bir bitkidir. Karnabaharı özellikle kış aylarında daha çok bulabiliriz. Karnabaharı mutfaklarımızda çok ku[...]

Yumurtalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı karnabahar yemeği, genellikle karnabaharlar kızartılarak yapılır. Karnabaharın çok yağ çekmemesi için fırında da yapılabilir.Karnabahar, vatanı doğu Akden[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6