Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Karnabahar Graten

Karnabahar Graten

Karnabahar graten, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan bir tarif çeşididir. Hem göze hitap edecek olan hem de lezzeti ile oldukça lezzetli olan bu karnabahar graten tarifi menünüzü zengin hale getirecek bir tariftir. Vereceğimiz bu tarif de kullanacağımız baharat çeşitleri ve özel soslar ile oldukça zengin ve farklı bir lezzet elde etmiş olacağız. İçerdiği karnabahar ve diğer sebzelerle de tam bir vitamin ve demir deposu olan bu tarif sağlıklı olma özelliği de taşımaktadır. İşte böyle lezzetli, görselliği ön planda olan ve oldukça pratik olan karnabahar graten tarifinin yapılışına beraber bakalım;

Karnabahar graten Çin gerekli olan malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar,
  • 100 gram tavuk eti,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 4 diş sarımsak,
  • 2 adet havuç,
  • 1 tutam maydanoz,
  • Biraz tuz ve karabiber,
  • Biraz zeytinyağı
  • Biraz rendelenmiş kaşar,

Sosu için

  • 3 çorba kaşığı kadar un,
  • 3 su bardağı süt,
  • Biraz zeytinyağı,
  • Bir tutam tuz ve biraz karabiber,

Karnabahar graten nasıl yapılır?


Öncelikle karnabaharı alın ve doğrayarak ocağın üzerine bırakıp kaynamaya bırakın. Karnabahar kaynayana kadar bir tencerenin içerisine biraz zeytinyağı koyarak küp doğramış olduğunuz kuru soğanı koyun ve karıştırın. Soğan pembeleşene kadar havucu aynı şekilde küp doğrayarak tencerenin içine aktarın ve karıştırın. Daha sonra tavuk etini doğrayarak tencerenin içerisine aktararak biraz soteleyin. Tüm malzemeler pişmeye başlayınca biraz tuz ve karabiber atarak karıştırın. Sote haline gelmeye başlayınca ocağın üzerinden alarak dinlenmeye bırakın. Daha önceden kaynamaya bıraktığınız karnabaharın suyunu süzerek bir fırın tepsisinin içine aktarın. Ardından tavuk ve sebzeleri haşladığınız tencerenin içerisindeki malzemeleri de karnabaharın üzerine dökün ve eşit olarak koyun.

Diğer taraftan da karnabahar graten için yapacağımız özel sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Hızlı bir halde karıştırdığınız bu sos biraz bütünleşince karıştırmayı bırakın ve ocağın altını kısın. Ardından biraz zeytinyağı, bir tutam tuz ve biraz da karabiberi bu sosun içine koyarak karıştırmaya devam edin. Bu karışım koyu bir kıvam halini alınca artık kullanıma hazır hale gelmiş demektir. Daha sonra bir tutam kadar maydanozu alarak ufak ufak doğrayın ve fırın tepsisinin üzerine serpin. Biraz kaşar peynirini rendeleyerek bu fırın tepsisindeki malzemelerin üzerine atın. Hazırlamış olduğunuz bu tepsiyi daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 30-45 dakika kadar pişirmeye bırakın. Pişirme süresi bittikten sonra bir servis tabağının içerisine düzgün bir şekilde koyarak servise hazır bir hale getirebilirsiniz. İşte son derece lezzetli olan ve yapmış olduğumuz sosla da oldukça farklı bir enfes bir lezzet olan karnabahar gratenin yapılışı bu kadar basit ve pratiktir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 23.01.2024 03:36:18
Karnabahar Graten ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Karnabahar Graten Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Karnabahar Graten"
Merhaba benim iki çocuğum var ve bir türlü karnabahar yemeğini sevdirmeyi başaramadım hic yemek istemiyorlar ben de bu şekilde graten yapayım kasarli falan yaparsam severler diye düşünüyorum. Ama karnabaharı haşlayıp blender da gecirip o şekilde yapsam açaba yine lezzetli olur mu o şekilde severler belki o şekilde olur mu
Tansu . 23.10.2018 23:36:14
CEVAP YAZ
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı haşlarken bir miktar karın bölgesinin çevresinde bulunan yapraklardan 4-5 adet yaprakla haşlamanız...
Karnabahar Gaz Yaparmı
Karnabahar Gaz Yaparmı
Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin rengi beyaz olup yaprakları lahana yaprağına benzer şekildedir. Karnabahar bitkisi beyaz kartopu...
Fırında Kremalı Karnabahar
Fırında Kremalı Karnabahar
Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünümü ile de iştah kabartacak olan fırında kremalı karnabahar nasıl yapılır bunu anlatmaya çalışayım....
Patatesli Karnabahar Yemeği
Patatesli Karnabahar Yemeği
Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu olan ve yapımı ile de oldukça pratik ve kolay olan yemek çeşididir. Karnabahar tam bir vitamin dep...
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermektedir. Beyin benzediği içinde akıl açısından da zararı vardır.Mantarlı Karnabahar Yemeği İçin ...
Fırında Salçalı Karnabahar
Fırında Salçalı Karnabahar
Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısından faydaları göz önünde bulundurulduğunda mutfaklardan eksik edilmemesi gereken bir sebzedir. Turpg...
Karnabahar Çeşitleri
Karnabahar Çeşitleri
Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi de çok güzel oluyor. Kış aylarında bolca bulunan bir sebzedir. Oldukça fazla tüketilir. Çok sağlı...
Mor Karnabahar
Mor Karnabahar
Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır. Bazı kişiler mor karnabaharın yapay renklendiriciler ve hormonlar kullanılarak renklendiril...
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Yumurtalı karnabahar yemeği, genellikle karnabaharlar kızartılarak yapılır. Karnabaharın çok yağ çekmemesi için fırında da yapılabilir.Karnabahar, vatanı doğu Akdeniz bölgesi olan turpgiller familyasına ait sebzedir. Türkiye'de güzlük turfan karnabah...
Çiğ Karnabahar Salatası
Çiğ Karnabahar Salatası
Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her yemekte mutlaka bulunmaktadır. Fakat biz bayanlar isteriz ki sevdiklerimize veya misafirlerimi...
Sulu Karnabahar Yemeği
Sulu Karnabahar Yemeği
Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zengindir. Kalp sağlığına, kolesterolü dengelemesi ve bağışıklık sistemine katkıları göz önüne alındı...
Salçalı Karnabahar Yemeği
Salçalı Karnabahar Yemeği
Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında oldukça besleyici bir o kadar da lezzetlidir. Karnabahar nişasta içermeyen bir sebze olduğu ...

 

Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Fırında Salçalı Karnabahar
Karnabahar Çeşitleri
Mor Karnabahar
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Çiğ Karnabahar Salatası
Sulu Karnabahar Yemeği
Salçalı Karnabahar Yemeği
Tavada Karnabahar
Yeşil Karnabahar
Fırında Sebzeli Karnabahar
Terbiyeli Karnabahar Yemeği
Havuçlu Karnabahar Salatası
Nohutlu Karnabahar Yemeği
Karnabahar Çiçeği
Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği
Karnabahar Kaç Kalori?
Etsiz Karnabahar Yemeği
Oktay Usta Karnabahar Yemeği
Fırında Karnabahar Köftesi
Karnabahar Haşlama
Havuçlu Karnabahar Yemeği
Galeta Unlu Karnabahar Kızartması
Fırında Peynirli Karnabahar
Karnabahar Kavurması
Yoğurtlu Karnabahar Yemeği
Popüler İçerik
Tavada Karnabahar
Tavada Karnabahar
Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda,...
Yeşil Karnabahar
Yeşil Karnabahar
Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir....
Fırında Sebzeli Karnabahar
Fırında Sebzeli Karnabahar
Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da ...
Terbiyeli Karnabahar Yemeği
Terbiyeli Karnabahar Yemeği
Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve prati...
Havuçlu Karnabahar Salatası
Havuçlu Karnabahar Salatası
Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gere...
Nohutlu Karnabahar Yemeği
Nohutlu Karnabahar Yemeği
Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024