Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Köftesi

Karnabaharın sağlık açısından faydaları saymakla bitmez. Ancak, birçok kişi tarafından lezzetli bulunmadığı için karnabahar pek tercih edilmez. Ben de karnabahar sevmeyenler grubundaydım, ancak yaptığım karnabahar köftesi ile bu sebzeye olan önyargım kırıldı ve zevkle yemeye başladım. Size şunu tüm samimiyetimle ifade etmeliyim ki bu köfte içinde bulunan karnabahar belli olmuyor ve böylelikle içindeki karnabahar anlaşılmıyor. Eğer siz de farklı lezzet arayışı içindeyseniz bu tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ederim; pişman olmayacaksınız. Karnabahar köftesinin yapımı da oldukça pratiktir ve bu tarifi uygulamak için kullanılan malzemelerin hemen hemen hepsi evlerimizde rahatlıkla bulunan şeylerdir. Şimdi lezzetli mi lezzetli karnabahar köftesi nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir, bunlara göz atalım.

Karnabahar Köftesi Malzemeleri

  • Orta boy karnabaharın yarısı
  • İki adet yumurta
  • Dört dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir su bardağı galeta unu
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Biraz kekik
  • Bir çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Köftenin ortası için kaşar peyniri rendesi
  • Kızartmak için sıvı yağ

Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak karnabaharların yapraklarını ayıklayın ve küçük parçalara ayırın. Ardından soğuk suyla karnabaharları yıkayın. Bir litre suyun içinde kaynatmaya bırakın ve suya bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Yaklaşık 10-15 dakika boyunca haşlanan karnabaharların suyunu süzün ve henüz sıcakken karnabaharları çatalla ezin. Ezme işlemini tamamladıktan sonra taze soğan ve maydanozu ince doğrayın ve ezilmiş karnabaharların üzerine ekleyin. Ardından yumurta, galeta unu, pul biber, karabiber, kekik, kırmızı toz biber ve damak tadınıza göre tuzu ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın. Eğer karışım çok cıvık olursa, ihtiyaca göre biraz daha galeta unu ilave edebilirsiniz.

Köfte harcınız hazır hale geldikten sonra, yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın. Ortasına kaşar peyniri rendesi koyup kapatın ve şekil verin. Tüm malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Hazır hale gelen karnabahar köftelerini kızartmak için kızartma tenceresine sıvı yağ koyun ve ısınmasını bekleyin. Ardından kızgın yağın içine karnabahar köftelerini dizin ve kontrollü bir şekilde köftelerin her iki yüzünün de kızarmasını sağlayın. Kızarmış olan karnabahar köftelerini sıcak servis yapın. Bu köftenin yanında süzme yoğurt, ketçap veya mayonez çok güzel gidiyor. Ben bu malzemelerle 13 adet büyük köfte çıkardım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Enhar

21 Temmuz 2024 Pazar

Gerçekten karnabahar sevmediğim halde bu tarifi denedim ve sonuç inanılmaz oldu. Karnabaharın tadını hiç fark etmeden yedim. Acaba başka hangi sebzelerle benzer tarifler yapabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Enhar, tarifi beğenmenize ve karnabahardan keyif almanıza sevindim! Benzer tarifleri brokoli, kabak veya Brüksel lahanası ile de deneyebilirsiniz. Bu sebzeler de aynı şekilde farklı pişirme teknikleri ve baharatlarla lezzetli hale gelebilir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tavada Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar Kaç Kalori?