Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar

Fırında Etli Karnabahar, yapılışı oldukça kolay ve pratik bir fırın yemeğidir. Lezzeti de bir o kadar güzel ve doyurucudur. Ege bölgesinde genellikle fırında karnabahar zeytinyağlı yapılır, ancak doğu bölgesinde fırında etli karnabahar tercih edilmektedir. Ana yemek olarak sıcak servis edilir. Fırında etli karnabaharın avantajlarından biri, fırında pişirildiğinde evde kızartma kokusu olmamasıdır. Fırında etli karnabahar, içinde fazla yağ ve un bulunmadığından dolayı diyet yapanlar için de uygun bir ana öğün seçeneğidir.

Fırında Etli Karnabahar Malzemeleri

  • 250 gram dana eti
  • 500 gram karnabahar
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Etli Karnabahar Nasıl Yapılır?

Fırında etli karnabaharı hazırlamaya ilk olarak etleri pişirme ile başlayalım. Dana etini bir tencereye alıp orta ateşte pişirmeye bırakın. Etler pişerken diğer taraftan fırında etli karnabaharın sebzelerini hazırlayalım. Patatesi ve havucu iyice yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra orta boy doğrayın ve küçük bir tencerenin içinde hafif yumuşayana kadar pişirin. Sıra geldi karnabaharı doğramaya. Karnabaharı orta büyüklükte çiçek çiçek ayırın ve tencerenin içinde hafif yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış bütün sebzelerin suyunu süzüp ılımaya bırakın. Daha sonra domatesleri yemeklik şekilde küp doğrayın. Ardından yeşil biberleri de ince doğrayın.

Geniş bir tavanın içine soğanları koyun, üzerine zeytinyağı gezdirip orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif kızarınca biberleri ve domatesleri ekleyip 4 dakika kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Biberler de hafif kızarınca domates püresini ve hemen ardından haşlanmış kuşbaşı etleri, tuz ve tüm baharatları ekleyip 3-4 dakika kadar pişirin, ardından ocaktan alın. Daha sonra haşlanmış karnabaharı yağlanmış bir borcama eşit şekilde yerleştirin. Hemen ardından haşlanmış patates ve havucu da serpiştirin. Ardından hazırlamış olduğunuz domatesli etli sosu gezdirin ve daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye bırakın. Fırında etli karnabahar yemeğini fırından çıkarmadan 5 dakika önce fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve tekrar fırına atıp 5 dakika daha pişirin. Fırında etli karnabahar yemeğini sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karnabahar Gaz Yapar mı?

Karnabahar Gaz Yapar mı?

Fırında Kremalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Ekim'i Toprak İsteği

Karnabahar Ekim'i Toprak İsteği

Salçalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Yeşil Karnabahar Faydaları Nelerdir?