Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Karnabahar Yemeği

Karnabahar yemeği, yapımı oldukça kolay ve pişirme süresi kısa olan bir yemektir. Bu sebeple, karnabahar yemeği yapmak isteyenlere gönül rahatlığıyla önerilmektedir. Ayrıca, besleyici ve sağlıklı olması nedeniyle de oldukça önemli yemeklerin başında gelir. Karnabaharı isterseniz kıymalı, isterseniz de tavuklu pişirebilirsiniz. Bu makalede, tavuklu karnabahar yemeğinin yapılışını ele alacağız. Dikkat edilmesi gereken husus, karnabaharın az pişirilmesidir; aksi takdirde dağılabilir.

Tavuklu Karnabahar Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 400 gr tavuk eti
  • Orta boyda bir karnabahar
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

İsteyenler için tavuklu karnabahar yemeği buharda yapılabilir. Buharda pişirme yöntemi, hem sağlık açısından çok daha yararlı olacak hem de karnabaharın dağılmasını engelleyecektir. Alternatif olarak, karnabaharı hafif diri kalacak şekilde suda haşlamak yeterli olacaktır.

Öncelikle, tencerenin içerisine ince kıyılmış soğanları ekleyip zeytinyağı ile sarartın. Kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk etlerini tencerenin içerisine ilave ederek pişirme işlemine devam edin. Ardından, domates ve biber salçasını ekleyerek soteleyin. Karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın. İnce ince kıyılmış sarımsak ve yeşil biberleri ekleyin. Bu arada haşlanan karnabaharları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine hazırlamış olduğunuz tavuk harcını ilave edin.

Sıra beşamel sosunu hazırlamaya geldi. Küçük bir tencerenin içerisine tereyağı ve mısır nişastasını ekleyerek kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Arada karıştırmayı unutmayın, aksi halde dibinin tutması söz konusu olabilir. Karabiber ve tuzunu ekleyin. Hazırladığınız beşamel sosu, fırın tepsisindeki karnabahar ve tavuk karışımının üzerine eşit şekilde yayın.

Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın ve yemeği fırına verin. Tavuklu karnabahar yemeği fırında piştikten sonra, çıkarmaya yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Peynirler eridikten sonra yemeği fırından çıkarabilirsiniz. Biraz dinlendikten sonra dilimleyerek servis tabağına alın. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni