Tavuk ve karnabaharın muhteşem uyumunu keşfetmek isteyenler için fırında tavuklu karnabahar, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu tarif, misafirleriniz için de harika bir seçenek olacaktır. Şimdi, fırında tavuklu karnabahar nasıl yapılır, detaylı olarak inceleyelim. Fırında Tavuklu Karnabahar Tarifi'nin Malzemeleri
Beşamel Sos İçin
Fırında Tavuklu Karnabahar Nasıl Yapılır? Karnabaharları hafifçe haşlayın ve borcamın altına dizin. Bir tava içerisine ince şerit şeklinde doğradığınız tavukları az yağ ile soteleyin. Ardından biber ve sarımsakları ilave edip biraz daha soteleyin. Sonra doğranmış domates, salça ve baharatları ekleyin. 5-10 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Şimdi beşamel sosunu hazırlamaya geçin. Uygun bir tencere içerisine süt ve unu ilave ederek çırpma teli ile iyice çırptıktan sonra ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra tereyağı, tuz ve karabiber ilave edin ve karıştırın, ardından ocağın altını kapatın. Karnabaharların hemen üzerine hazırlamış olduğunuz tavuklu harcı dökün ve güzelce eşit bir şekilde yayın. Hazırlamış olduğunuz beşamel sosu da eşit bir şekilde tavukların üstüne yaydıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarın ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serptikten sonra tekrar fırına verin. Beş dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarabilirsiniz. Sıcak sıcak dilimleyerek servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Ekstra İpuçları ve Püf Noktaları
Fırında tavuklu karnabahar tarifi, sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir yemektir. İçerdiği protein ve sebzelerle dengeli bir öğün sunar. Afiyet olsun! |