Fırında Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Fırında Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Graten

Karnabahar, besin değeri yüksek ve sağlığa birçok faydası olan bir sebzedir. Ancak, çoğu insan karnabaharın tadını beğenmez. Bu tarif, karnabaharı sevmeyenlerin bile beğeneceği lezzetli ve sağlıklı bir seçenektir. Fırında karnabahar graten tarifi, karnabaharın lezzetini artırarak ön yargılarınızı kırmanıza yardımcı olabilir. Şimdi, bu lezzetli tarifin yapılışını detaylı bir şekilde inceleyelim.

Fırında Karnabahar Graten Malzemeleri

  • Bir litre sıcak su
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir yemek kaşığı elma sirkesi
  • Bir adet orta boy karnabahar
  • Üç yemek kaşığı tereyağı
  • Üç yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • İki adet yumurta sarısı

Fırında Karnabahar Graten Nasıl Yapılır?

Öncelikle karnabaharı yapraklarından ayıklayın ve büyük parçalara ayırın. Ardından soğuk su ile yıkayın. Bir litre suyu uygun bir tencere içerisinde kaynatın. Kaynayan suyun içine tuz ve elma sirkesi ilave edin ve karnabaharı içine ekleyerek haşlamaya bırakın. Yaklaşık 10-15 dakika boyunca haşlanan karnabaharların suyunu süzün ve bir kenara alın.

Uygun bir tencere içerisine tereyağını alın ve eritin. İçine unu azar azar ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavurun. Hemen ardından sütü ilave edin ve sürekli karıştırın. Süt ısındıkça karışım koyulaşmaya başlayacaktır. Fazla koyulaşmasına izin vermeden ısınan süte karabiber, tuz ve muskat rendesi ilave ederek karıştırın ve ocağın altını kapatın. Kaşar peyniri ve yumurta sarılarını da ilave ederek iyice karıştırın.

Haşlanmış ve hazır olan karnabaharları dibi yağlanmış fırın tepsisine dağıtın. Karnabaharların üzerine hazırladığınız kremayı eşit bir şekilde her yerine dökün. En üste de rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün. Kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar fırında bekletin. Kaşar peynirleri kızardıktan sonra fırından alın ve dilimlere ayırın. Sıcak sıcak servis edin.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

  • Karnabahar, C vitamini, K vitamini ve folat açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca iyi bir lif kaynağıdır ve sindirim sistemine yardımcı olur.
  • Muskat, yemeğe hoş bir aroma katmanın yanı sıra sindirimi kolaylaştırıcı özelliklere sahiptir.
  • Bu tarifi, farklı peynir türleriyle deneyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Karnabahar Gaz Yapar mı?

Karnabahar Gaz Yapar mı?

Haber Bülteni

Güncel

Karnabahar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri