Karnabahar ve kırmızı lahana turşusunu yapmaya karar verdiğimde, bu tarifin adımlarını takip etmek ne kadar keyifli oldu! Öncelikle, sebzeleri hazırlarken karnabaharın çiçeklerine ayırmak ve kırmızı lahana ile tuzla ovmak oldukça pratikti. Haşlama işlemi sonrasında karnabaharın renginin ne kadar canlı kaldığını görmek beni mutlu etti. Turşu suyu için sirke ve tuz oranını doğru ayarlamak çok önemli, bu yüzden tarifteki önerilere dikkat ettim. Bekleme süresi boyunca sabırsızlıkla lezzetin oturmasını bekledim, 1-2 hafta sonunda turşunun tadına bakmak için sabırsızlandım. Bu tarifin sağlığa olan faydalarının yanı sıra, kış sofralarına ekleyeceği renk ve lezzet de harika! Başka hangi baharatlarla zenginleştirilse daha lezzetli olur?
Yorumun için teşekkürler! Tarifin Adımlarını takip etmenin keyifli olması gerçekten harika. Karnabahar ve kırmızı lahana turşusu, hem lezzeti hem de sağlığa faydalarıyla kış sofralarının vazgeçilmezlerinden. Malzeme Hazırlığı sırasında sebzelerin renginin canlı kalması, doğru haşlama süresiyle ilgili; bu noktada dikkatli olmak çok önemli.
Turşu Suyunun Hazırlanmasında sirke ve tuz oranını doğru ayarlamak ise gerçekten lezzeti etkileyen en kritik adımlardan biri. Bekleme süresi boyunca sabırsızlanmak anlaşılır, çünkü turşunun olgunlaşması sabır gerektiriyor.
Soruna gelecek olursak, turşunu zenginleştirmek için birkaç baharat önerim var: Hardal Tohumu, turşuya hoş bir aroma katarken; Defne Yaprağı, lezzeti arttırır. Ayrıca karabiber ve kişniş de deneyebileceğin diğer baharatlar. Bu baharatlar turşunun tadını daha da derinleştirerek, sofrana farklı bir tat katabilir. Denemeni tavsiye ederim!
Karnabahar ve kırmızı lahana turşusunu yapmaya karar verdiğimde, bu tarifin adımlarını takip etmek ne kadar keyifli oldu! Öncelikle, sebzeleri hazırlarken karnabaharın çiçeklerine ayırmak ve kırmızı lahana ile tuzla ovmak oldukça pratikti. Haşlama işlemi sonrasında karnabaharın renginin ne kadar canlı kaldığını görmek beni mutlu etti. Turşu suyu için sirke ve tuz oranını doğru ayarlamak çok önemli, bu yüzden tarifteki önerilere dikkat ettim. Bekleme süresi boyunca sabırsızlıkla lezzetin oturmasını bekledim, 1-2 hafta sonunda turşunun tadına bakmak için sabırsızlandım. Bu tarifin sağlığa olan faydalarının yanı sıra, kış sofralarına ekleyeceği renk ve lezzet de harika! Başka hangi baharatlarla zenginleştirilse daha lezzetli olur?
Cevap yazMerhaba Tahsir,
Yorumun için teşekkürler! Tarifin Adımlarını takip etmenin keyifli olması gerçekten harika. Karnabahar ve kırmızı lahana turşusu, hem lezzeti hem de sağlığa faydalarıyla kış sofralarının vazgeçilmezlerinden. Malzeme Hazırlığı sırasında sebzelerin renginin canlı kalması, doğru haşlama süresiyle ilgili; bu noktada dikkatli olmak çok önemli.
Turşu Suyunun Hazırlanmasında sirke ve tuz oranını doğru ayarlamak ise gerçekten lezzeti etkileyen en kritik adımlardan biri. Bekleme süresi boyunca sabırsızlanmak anlaşılır, çünkü turşunun olgunlaşması sabır gerektiriyor.
Soruna gelecek olursak, turşunu zenginleştirmek için birkaç baharat önerim var: Hardal Tohumu, turşuya hoş bir aroma katarken; Defne Yaprağı, lezzeti arttırır. Ayrıca karabiber ve kişniş de deneyebileceğin diğer baharatlar. Bu baharatlar turşunun tadını daha da derinleştirerek, sofrana farklı bir tat katabilir. Denemeni tavsiye ederim!
Afiyet olsun!