Sodalı karnabahar fırında yaparken en çok hangi aşamada zorlandınız? Karnabahar çiçeklerini haşlarken dikkat etmemiz gereken noktalar neler? Hamurun kıvamı yeterince iyi oldu mu? Fırında pişirme süresiyle ilgili bir sorun yaşadınız mı? Servis önerileri arasında en çok hangisini denemek istersiniz?
Uğursay, sodalı karnabahar fırında yaparken en çok hamurun kıvamını tutturmakta zorlandım. Hamurun ne çok cıvık ne de sert olmaması gerektiğini anlamak bazen zor olabiliyor. Karnabahar çiçeklerini haşlarken, suyun tuzlu olması ve haşlama süresine dikkat etmek çok önemli; çünkü fazla haşlarsak karnabaharın yapısı bozulabiliyor.
Fırında pişirme süresinde sorun yaşamadım, karnabaharların altın rengi alması için önerilen süre yeterli geldi. Servis önerileri arasında en çok yoğurtlu sos denemek isterim, çünkü karnabaharın lezzetini artıracağını düşünüyorum. Bu tarifin farklı şekillerde sunulabilmesi ise oldukça hoş!
Sodalı karnabahar fırında yaparken en çok hangi aşamada zorlandınız? Karnabahar çiçeklerini haşlarken dikkat etmemiz gereken noktalar neler? Hamurun kıvamı yeterince iyi oldu mu? Fırında pişirme süresiyle ilgili bir sorun yaşadınız mı? Servis önerileri arasında en çok hangisini denemek istersiniz?
Cevap yazUğursay, sodalı karnabahar fırında yaparken en çok hamurun kıvamını tutturmakta zorlandım. Hamurun ne çok cıvık ne de sert olmaması gerektiğini anlamak bazen zor olabiliyor. Karnabahar çiçeklerini haşlarken, suyun tuzlu olması ve haşlama süresine dikkat etmek çok önemli; çünkü fazla haşlarsak karnabaharın yapısı bozulabiliyor.
Fırında pişirme süresinde sorun yaşamadım, karnabaharların altın rengi alması için önerilen süre yeterli geldi. Servis önerileri arasında en çok yoğurtlu sos denemek isterim, çünkü karnabaharın lezzetini artıracağını düşünüyorum. Bu tarifin farklı şekillerde sunulabilmesi ise oldukça hoş!